Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că proiectul pentru construcția drumului de mare viteză Siret – Suceava – Pașcani – Buicurești a fost inclus de Guvernul României în Programul Centenarului Marii Uniri. Potrivit unei decizii luate de Guvern în ultima ședință, în cadrul „Programului Centenar” vor intra proiecte majore de infrastructură domeniile culturii, educaţiei și cercetării, sănătăţii, transporturilor, societăţii informaţionale, digitalizării administraţiei, pe care Executivul le consideră priorităţi. Guvernul a anunțat că printre aceste priorități se numără și drumul de mare viteză de pe Coridorul 9, de la București la Siret. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, o parte dintre proiectele incluse în Programul Centenar se află deja în derulare, altele vor fi inițiate pe parcursul următorilor doi ani, astfel încât, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unirea, şi în momentul preluării, de către România, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, „acestea să poată exprima parcursul modern şi european al țării noastre. ”Este vorba despre proiecte pe care ni le asumăm la nivel naţional (…) și le dedicăm centenarului, tocmai pentru a face legătura între sacrificiile din trecut şi România modernă din viitor pe care ne-o asumăm în momentul de faţă”, declara premierul Dacian Cioloș la finele lunii octombrie a.c., când s-a dat startul evenimentelor dedicate Centenarului.

În cursul zilei de vineri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că anunțul Guvernului dovedește odată în plus că drumul de mare viteză București – Suceava – Siret va fi inclus în programul Centenar și că din 2017 va deveni realitate. „Această veste cred că spulberă neîncrederea și a celor ce se îndoiesc de începerea lucrărilor anul viitor. S-a adeverit și ce am spus zilele trecute, că Ucraina va avea vize libere cu statele din UE, motiv pentru care salut în mod deosebit decizia Guvernului de a include ]n Programul Centenarului Marii Uniri acest mare proiect pentru județul Suceava și nordul Modovei. Asta arată că Guvernul Cioloș dă importanța cuvenită Bucovinei, și acum o unește cu ța printr-un drum expres de mare viteză. Bravo și mulțumesc!”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta anunța recent că drumul expres Siret-Paşcani, cu legătură în autostrada spre Bucureşti, va începe anul viitor cu tronsonul din judeţul Suceava. Flutur prezentat și răspunsul pozitiv primit de la ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în urma solicitărilor pe care le-a făcut în ultimele luni. „Ca urmare a solicitărilor formulate de dumneavoastră privind traficul auto pe Drumul European 85, a deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi în conformitate cu prevederile art. XV din OUG 7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport, precum şi pentru modificarea unor acte normative, implementarea proiectului de infrastructură Paşcani-Suceava-Siret va începe cu anul 2017, cu elaborarea documentaţiei tehnico economice, respectiv studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie”, se menţionează în răspunsul primit de la ministrul Transporturilor. Drumul expres care va cuprinde patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens, va avea următorul traseu: Paşcani-Dolhasca-Vereşti-Suceava-Dărmăneşti-Siret. Traseul va fi unul diferit faţă de traseul Drumului European 85. Acest drum care este cunoscut în Master Planul General de Transport ca „Drumul Siretului”, are o valoare estimată de 486,99 de milioane de euro, fără TVA şi o lungime de 101,5 kilometri, urmând a fi construit în trei ani de zile. Investiţia va fi implementată în două etape: etapa I Paşcani-Suceava, cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro fără TVA şi o lungime de 60,5 kilometri, şi etapa II, Suceava-Siret, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro fără TVA şi o lungime de 41 de kilometri, cu menţiunea că lucrările vor începe din judeţul Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava