Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru funcţia de senator în colegiul nr. 2 Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în cursul zilei de ieri că duminică, 9 decembrie a.c., va vota la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul reşedinţă de judeţ. Gheorghe Flutur a precizat că a ales să voteze în Suceava, pentru că doreşte să-şi exercite dreptul de vot în „viitoarea capitală de regiune”. Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că modelul de regionalizare propus de premierul USL Victor Ponta, cu opt regiuni, va avea costuri importante pentru judeţul Suceava. „Opt înseamnă automat o singură regiune pe Moldova, cu capitala la Iaşi. Resping acest lucru. Vom intra la şi alţii atunci când este vorba de prioritizarea investiţiilor. Vă aduc aminte că sub guvernarea Adrian Năstase, drumul european 85 a cotit-o de la Roman spre Iaşi, şi nu a mai venit spre Suceava. Va trebui să modernizăm şi legătura Sucevei cu Bucureştiul. Şi se ştie că există proiectul autostrăzii Siret – Bucureştim, cu surse de finanţare europene, care trebuie să fie şi pentru noi o prioritate”, a declarat Flutur, care a adăugat că până în momentul de faţă a strâns peste 10.000 de semnături pentru proiectul „Suceava – capitală de regiune”.
Gheorghe Flutur a mai arătat că în situaţia în care Suceava nu va fi o capitală de regiune, aeroportul din Salcea riscă să ajungă un aeroport pentru avioane mici sau un aeroclub, iar universitatea „Ştefan cel Mare” „ va avea numai de suferit”.
Candidatul ARD pentru funcţia de senator în colegiul nr. 2 Suceava a mai adăugat că o singură regiune pe zona Moldovei va însemna că toate fondurile europene vor ajunge mai întâi la Iaşi, după care vor fi distribuiţi de consiliul regional în funcţie de priorităţile „pe care le vor considera ei”. „Eu cred că şi noi, şi judeţul Botoşani putem să avem un cuvânt de spus şi să împărţim echitabil fondurile europene în această zonă, şi să nu fim în oala mare a unei regiuni cu şase judeţe aşa cum se vorbeşte azi”, a mai spus candidatul ARD.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava