Trasee Eminesciene

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a avut astăzi discuții cu ambasadorul Poloniei în România, ES Maciej Lang, în cadrul căreia au fost stabilite mai multe direcţii de acţiune pentru colaborarea între judeţul Suceava şi Polonia. La întâlnire au mai fost prezenţi directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor, Consulul Republicii Polone în România, Jaroslaw Szkirpan, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și Krzysztof Grabowski, reprezentant al mediului de afaceri polonez din România.

”Îmi doresc mult ca județul Suceava să fie un pod de legătură în relațiile dintre România și Polonia”

”Îmi doresc mult ca județul Suceava să fie un pod de legătură în relațiile dintre România și Polonia. Asta deoarece cel mai mare grup al minorității poloneze din România este aici la noi în județul Suceava”, a spus Flutur.  Acesta i-a propus ambasadorului dar și reprezentantului mediului de afaceri polonez din România, organizarea unei întâlniri, la Suceava, a Camerelor de Comerț și Industrie din România și Polonia. ”Avem foarte multe oportunități de investiții aici în județul Suceava și vorbim în primul rând de cele două parcuri industriale, dar și alte avantaje. În același timp am discutat despre derularea unor programe pentru regiunile din Carpați, așa cum sunt pentru Alpi.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre susținerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, la Est de Carpați, cu atât mai mult cu cât urmează să se construiască Autostrada A7, de la București până la Siret. Această autostradă poate fi un magnet pentru investitorii străini.

Am propus intensificarea întâlnirilor între județul Suceava şi regiuni din Ucraina și Polonia, pentru susținerea și promovarea de proiecte transfrontaliere, colaborări turistice, schimburi culturale. Un subiect important a fost cel al promovării turismului.

Au fost discutate și viitoare colaborări în domeniul învăţământului, având în vedere că Universitatea Ștefan cel Mare are parteneriate în Polonia, parteneriate la care Consiliul Județean își dorește să fie parte”, a relatat Gheorghe Flutur.

Flutur a discutat cu ambasadorul Poloniei despre susținerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
Voteaza Juravle Ionel Adrian
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava