MOPAN Suceava

Consilierii județeni suceveni au aprobat o hotărâre privind inițierea cadrului de cooperare și asociere între județul Suceava și municipiile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, alătur4i de orașul Gura humorului, pentru realizarea în comun a unui program de promovare în domeniul turismului din Bucovina și dezvoltare economico-socială. În același proiect se prevede că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este împuternicit „să desfășoare activitatea de inițiere și realizare a acțiunilor concrete ce se vor realiza în cadrul programului, inclusiv prin indicarea responsabilităților și sarcinilor directe ce le revin membrilor asocierii, acord ce va fi supus aprobării ulterioare a Consiliului Județean”.
Gheorghe Flutur a precizat că la acest program vor putea adera și alte unități administrativ teritoriale din jude, precum și ONG-uri, asocierii de profil sau alte persoane juridice.
Șeful administrației județene a amintit că în data de 21 ianuarie a.c., Consiliile Locale și primarii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului s-au întrunit în ședință comună și au decis asocierea în vederea promovării unor interese comune. „În urma prezentării strategiei de promovare a turismului în zona montană și de dezvoltare economică a colectivităților locale, raportat la dispozițiile legislației în vigoare, fiecare consiliu local a adoptat o hotărâre privind asocierea în cadrul unui program de promovare și susținere a dezvoltării turismului și economiei locale, prin inițierea și promovarea unui acord de asociere între unități administrativ teritoriale din județ, inclusiv prin alocarea de fonduri de la bugetele locale, în perspectiva înființării Organismului de Management al Destinațiilor”, a spus Gheorghe Flutur.
El a subliniat faptul că unul dintre avantajele celor trei localități, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei este existența pârtiilor de schi, care printr-o promovare comună poate atrage mai mulți turiști. Astfel, Gheorghe Flutur a subliniat că unul dintre proiectele care se intenționează a se realiza este și cel de dezvoltare a unui sistem de transport în comun care să facă legătura între cele trei stațiuni turistice de interes național.
Tot în ședința de astăzi, consilierul județean PSD Gheorghe Apetrii, i-a propus președintelui CJ Suceava ca programul de promovare comun să includă acțiuni concrete pentru întreaga perioada a anului. „Acest program să fie gândit pe toată perioada anului și nu doar pentru iarnă. Pentru că fiecare stațiune are un anumit potențial, iar împreună vom putea atrage mai mulți turiști”, a spus consilierul județean din Vatra Dornei, Gheorghe Apetrii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava