Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, în cursul zilei de ieri, cu o delegație de la „Apele Române” pentru a discuta despre prioritățile în ceea ce privește apărarea la inundații a comunităților din Județul Suceava.

La întâlnire au fost prezenți specialiști și conducerea Administrației Naționale Apele Române A.N.A.R., cu directorul general Ervin Molnar și de la Administrația Bazinală de Apă A.B.A. SIRET, cu directorul Răzvan-Grigore Găină.

Gheorghe Flutur a subliniat necesitatea de a se realiza cât mai repede lucrări în domeniu, cu atât mai mult cu cât în județul Suceava, județ cu un potențial de risc ridicat la inundații pe râurile Suceava, Moldova, Bistrița și Siret, nu au fost făcute investiții în ultimii 8 ani. Flutur a subliniat faptul că este necesară în primul rând punerea în siguranță a localităților afectate la inundațiile din 2008-2010.

„Se dorește finanțarea acestor ample lucrări cu fonduri europene. Există posibilitatea unor finanțări prin POIM a proiectului Managementul riscului la inundații în bazinul râului Suceava. Prin proiect se urmărește reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic al râului Suceava și a afluenților acestuia – Putna, Pozen, Ruda – de la intrarea în țară până la Dornești. Este un proiect pentru care ieri s-a obținut avizul de mediu”, a arătat șeful administrației județene. El a mai spus că în același timp s-a făcut și o analiză pe proiectul integrat de management a inundațiilor pe apele Moldovei, bazinele Siret și Prut. Flutur a precizat că pe bazinul Siret se are în vedere regularizarea râului Moldova și afluenții. În cadrul discuțiilor s-a evidențiat faptul că pentru punerea în siguranță în cât mai scurt timp a localităților din acest bazin hidrografic, soluția financiară sunt tot fondurile europene, drept care Gheorghe Flutur a solicitat conducerii ANAR concentrare maximă pe această zonă.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava