Preşedintele Consiliului Judeţan Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat urgentarea lucrărilor de reabilitare a drumului Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou. Gheorghe Flutur a preciyat că astăzi, împreună cu reprezentantul constructorului și cu cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a avut o întâlnire şi o analiză pe șantierul lucrărilor de reabilitarea a drumului Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou

„Am solicitat constructorului să aducă mai mulți lucrători pe acest șantier pentru că timpul permite. Zilele următoare se vor executa rigole, casete de colectare a apelor pe o lungime de 2 km, pe ambele parți ale drumului, pe sectorul cu pantă mare, între Pleșa și Solonețu Nou. Urmează celelalte lucrări de amenajare, nivelare, pietruire, tasare”, a declarat Gheorghe Flutur. El a reamintit că în primăvară, administraţia judeţeană a reabilitat tronsonul care începe de la limita orașului Gura Humorului și până la Pleșa.

„Odată cu finalizarea tronsonului Pleșa – Solonețu Nou vom avea reabilitat un drum, Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou, care va scurta cu 15 km distanța Gura Humorului – Rădăuți. Va fi, de asemenea, o bună soluție pentru aerisirea traficului pe zona Gura Humorului – Cacica în perioadele de vârf.

Acest drum va fi unul turistic foarte important, care va face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina și Basilica Minor de la Cacica. Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări și executate marcaje”, a mai spus preşedintele CJ Suceava. El a subliniat faptul că deschiderea acestui drum înseamnă și o scoatere din izolare a celor două sate, Pleșa si Solonețu Nou. „O promisiune onorată față de populația de aici, cu pondere semnificativă  de etnie poloneză”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava