MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat urgentarea lucrărilor de umplere a zonelor decopertate de pe marginea drumului Suceava – Dolhasca. Gheorghe Flutur și primarul din Liteni, Tomiță Onisii, au verificat, astăzi, lucrările de modernizare a acestui drum la ieșire din acest oraș spre Dolhasca. Flutur a spus că verifica de nu mai puțin de trei ori pe săptămână modul în care se realizează aceste lucrări, cu accent pe umplerea zonelor săpate pe marginea drumului pentru extindere carosabilului. „Acum se lucrează la umplerea acestor casete. Vreau să transmit întâi acest lucru locuitorilor de aici. Dar am văzut că apărut și în spațiul public o îngrijorare că vine iarna și nu se face umplutura. Se lucrează, se vine în forță și se lucrează la tasare. Trebuie să explic sucevenilor câteva chestiuni. Sunt aici împreună cu primarul din orașul Liteni. În primul rând acest drum se lățește la opt metri. Șase metri va fi carosabilul de asfalt și câte un metru pe laterale pentru acostament. S-au săpat pe o parte 55 de centimetri adâncime pentru că se pregătește fundația drumului. Și această fundație este destul de complexă. Adică este un strat de 10 centimetri de durosol, un fel de beton, de liant care absoarbe apa. Apoi 15 centimetri se toarnă un alt strat de pietriș care se tasează și apoi piatra concasată, care este ultimul strat. Se pregătește astfel patul drumului pentru asfaltare”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a amintit că lucrările de modernizare se realizează pe un tronson de 46,7 kilometri, de la Suceava la Dolhasca, investiția fiind de 22 de milioane de euro este, pe care Consiliul Județean o face printr-un proiect cu fonduri europene. Flutur a amintit că pe întreg traseul se mai construiesc șase poduri și 71 de podețe. Șeful administrației județene a subliniat faptul că cel mai important este faptul că se lățește carosabilul, crescând astfel capacitatea portantă a drumului. „Este un lucru extraordinar de important și oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. De asta am venit aici, pentru a-i verifica și a-i grăbi, pentru că bate la ușă vremea rea. Și mă bucur, constructorul înțelege și lucrează cu toate forțele pe șantier pentru a acoperi aceste casete. Încă o dată vreau să fac o precizare că am văzut în spațiu public în această perioadă discuții că va veni iarna și nu se acoperă aceste porțiuni de drum. Nu este adevărat. Ne ținem de treabă. Eu vin destul de des pe aceste șantiere, stau de vorbă cu primarii și ei ridică fel de fel de probleme. Dar aici unde suntem noi, între Liteni și Dolhasca deja au ajuns la forma finală, iar de acum urmează să toarne binder, adică primul strat de asfalt. Dar trebuie să aibă încredere oamenii din zonă și vreau să amintesc faptul că acest drum deservește circa 55.000 de locuitori, de la Suceava, Ipotești, Bosanci, Udeșți, Liteni și Dolhasca, localități care vor beneficia de acest drum extrem de important pentru dezvoltarea zonei”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că fiecare strat care va forma patul drumului în zonele decopertate sunt verificate la un laborator specializat din Piatra Neamț, pentru a se testa gradul de compactare. „Dacă vrem acest drum să țină el are niște norme care trebuie foarte strict respectate. Și vreau să spun că pe de o parte îi grăbim cu aceste lucrări, de aceea le-am cerut firmelor să fie prezente pe acest șantier. Interesul este în intravilan, unde oamenii trebuie să poată avea acces în curțile lor pentru că acum există un deranj, dar o să fie bine în perioada următoare”, a mai declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava