MOPAN Suceava

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL şi al liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a susţinut astăzi, la Summit-ul Partidului Popular European de la Bucureşti necesitatea construirii de autostrozi în regiunea Moldovei. Gheorghe Flutur a fost principalul organizator al Summit-ului Partidului Popular European, eveniment la care vor participa candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber și  secretarul general al PPE, Antonio Lopez alături de circa 4.000 de aleși locali din România şi din ţările Uniunii Europene.

În discursul său de la Summit-ul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, găzduit de Partidul Naţional Liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a vorbit despre importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, precum şi despre cum consideră el că ar trebui să fie făcută viitoarea politică de alocare a resurselor la nivel european.

„Am un mesaj către prietenii mei care candidează pentru Parlamentul European. Eu m-am angajat la munca de jos, în rândul aleşilor locali ca preşedinte al unui Consiliu Judeţean din Nordul ţării. Vreau să ajungă mai multă Europă şi la noi. Fie pe calea aerului, fie pe autostrăzi, fie pe căi ferate. Avem nevoie de mai multă Europă. Să ştiţi că am investit mult. Şi în sănătate, în învăţământ, în turism şi în clustere pe agricultură. Dar dacă investitorii ajung mai greu la tine este un handicap uriaş. Şi îmi pare rău să vorbesc aşa de la această tribună, dar vin dintr-o regiune care are doar 39% din media PIB-ului european. Deci o regiune modestă, săracă şi cu zero kilometri de autostradă”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a amintit că în cursul zilei de vineri a fost inaugurat primul metru de autostradă din judeţul Suceava şi din Moldova, însă acesta a fost un protest faţă de Guvernul ţării „care nu vrea să audă”.

Preşedintele PNL Suceava a subliniat faptul că dacă la nivel naţional nu se va înţelege că trebuie deschisă această zonă a ţării, atunci se va accentua migraţia forţei de muncă. „E o zonă în care aproape un milion de oameni sunt plecaţi afară la muncă iar familiile sunt despărţite. Sunt zone unde se nasc mai mulţi copii de-ai noştri în Italia sau în Spania decât acasă. Este un negativ din punct de vedere demografic şi atunci e necesară dezvoltarea acestui tip de infrastructură, a autostrăzilor. Şi am discutat cu domnul Manfred Webe, de dimineaţă, ce pârghii ar putea exista să convingem să determinăm un Guvern naţional să facă astfel de investiţii în infrastructură, să lege zonele sărace de celelalte părţi ale ţării. Şi trebuie să găsim. Dacă nu vom găsi, dar vom găsi noi pentru luptăm să venim la guvernare, va trebui să gândească Comisia Europeană politici strategige să ajungă graniţa de Est a Uniunii Europene. Altfel, diferenţa dintre noi şi celelalte regiuni este de 50-60% în minus şi ăsta nu e un lucru bun. Şi chiar dacă facem absorbţie de fonduri, dacă nu ai o legătură cu o autostradă nu este în regulă”, a spus Flutur.

El consideră că „aici trebuie să fie bătălia noastră”, respectiv cum pot fi convinse autorităţile naţionale şi ce pârghii pot fi găsite la Bruxelles pentru a se ţine cont de iniţiativele de jos în sus. „Până acum s-a mers pe iniţiativele de sus în jos. Unde sunt banii alocaţi s-au depus proiecte. La iniţiativele de jos în sus cred că PPE trebuie să aibă un cuvânt mai mare de spus în viitoarea politică de alocare a resurselor”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava