Liderul democrat liberalilor suceveni şi secretar general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că USL promovează stagnarea economică şi subdezvoltarea. Gheorghe Flutur a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că USL guvernează prin insolvenţă, „după o metodă de ei patentată” în cazul companiilor Hidroelectrica şi Oltchim. Flutur a arătat că după prima lună trecută de la validarea actualului Guvernul condus de Victor Ponta se constată în mod clar că USL nu îşi respectă promisiunile din campania electorală. „În primul rând, prin viziunea bugetului pe anul acesta, putem să spunem că este un Guvern care promovează stagnarea economică şi subdezvoltarea. În al doilea rând minciuna Guvernului Ponta şi a USL se vede în fiecare zi. Una au promis în campania electorala şi alta aflăm în fiecare zi de la liderii USL. Mă refer în special la taxe şi impozite”, a precizat Flutur. Liderul democrat liberalilor suceveni a precizat că PDL a inventariat cel puţin cel puţin zece taxe şi impozite introduse de actuala guvernare, despre care USL nu a spus nimic în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Gheorghe Flutur a dat ca exemplu majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, impozitul forfetar, impozitul de 3% pe venit pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 65.000 de euro, introducerea taxei de timbru, sau impozitarea agricultorilor. „Apoi mai avem coplata în sănătate, criticată de USL vehement, şi care va fi introdusă acum. Vorbim şi de impozitele pe agricultură. Aici mă refer la persoane fizice, care vor plăti 16%, la care se adaugă 5,5% contribuţiile la asigurările de sănătate. Avem deci un impozit total de 21,5% pentru persoanele fizice din agricultură. De asemenea, mai putem vorbi de impozitele pentru producătorii şi transportatorii de energie, dar şi alte decizii cum ar fi imposibilitatea deducerii cheltuielilor de deplasare la firme, sau impozitarea autoturismelor de la firme. Acestea sunt câteva din birurile şi impozitele pe care ni le-au pregătit cei de la USL”, a arătat Gheorghe Flutur.
El a insistat asupra impozitelor care vor fi suportate de către agricultorii din România, arătând că politica actualului Guvern este „opusă la 180 de grade” faţă de politica promovată de PDL. Flutur a ţinut să arate că USL îi impozitează pe agricultorii care au avut curajul să aibă în proprietate suprafeţe mari de teren, sau un număr mare de animale. „Este o politică opusă la 180 de grade faţă de ceea ce am făcut noi, care am stimulat gruparea terenurilor pentru a fi mai eficientă agricultura, şi creşterea unui număr mai mare de anumale, pentru care dădeam stimulente”, spune Gheorghe Flutur. Acesta a arătat că din primele calcule, un hectar de teren va fi impozitat cu 100 de lei, aceeaşi sumă urmând să fie plătită pe cap de animal, de către crescătorii care au mai mult de două bovine. De asemenea, Flutur a declarat că agricultorii care cultivă cartofi vor plăti 750 de lei/hectare, cei care au livezi de pomi fructiferi au de plată 700 de lei/hectar, impozitul cel mai mare urmând să fie achitat de agricultorii care au solare, respectiv 8.500 de lei/hectar, „Acest lucru ne îngrijorează. Nimeni nu spune că nu trebuie căutate surse pentru bugetul de stat. Problema este că în campania electorală nu au amintit de aceste taxe şi au reuşit să transforme promisiunile oamenilor în voturi. Iar acum oamenii sunt dezamăgiţi şi îngrijoraţi pentru că nivelul de trai scade”, a declarat preşedintele PDL Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
 • eva

  e greu fratica,daca nu sti sa dai,nu sti sa primesti,sa fim cinstiti moldova noastra nu e mai smechera ca,transilvania,au inceput deja presiunile pe vozganian si fenechiu si ghici de unde sunt cei doi,dragnea a inceput sa-si dea seama ca cercul e rotund,caciula e prea mare….cartile se bat …din pacate tot la…. poarta si intrarea e tot de la vest spre est…ul….rosu.
  dar se apropie regiunile si atunci vom vedea cum vor veni farimiturile de la areiasul.
  care a urmarit aseara emisiunea de pe transilvania live al lui gherman ce spun ziarele din moldova si ce spun cele din transilvania e ….jale,din pacate omul a citit doar sa nu fie interpretat..ce diferenta e doar dintre covasna si vaslui cat da covasna la bucuresti si cat primeste vasluiul din bucuresti….vai de noi.

 • http://SiteWeb... eva

  usor usor adevarururile incep sa iasa la iveala…..cate datorii au orasele mari precum iasul la stat(55 milioane de euro) ….suceava nu se gaseste pe acolo…..datorita lui nechifor?….nu unde esti tu flutur doamne?….au inceput orasele mari care sunt contributoare la bugetul national gen timisoara,sibiul brasovul,clujul sa-l traga de maneca pe ponta…..sa auzim de bine.

  • http://SiteWeb... Hau-Hau

   Dar Vicov-de-Sus,care este si el oras,are datorii la stat? Ca e numai bun de contrapus Iasiului…Nu te mai agita ca ti se imbarliga si bruma de neuroni pe care ii ai,ca sa nu mai spun ca poti sa faci riduri la nas…Flutur si-a pus bundita gaj si a obtinut niste sumalauri uriase cu care a facut din Suceava mai degraba un land,ceva nemaipomenit,ceva ce au visat stramosii nostri penticostali,bucovineni din Botosani si anume de la Hiliseu-Horea,via Piata-Mica.
   Ca sa nu mai mananci kkt in dusmanie,in loc sa debitezi panseuri inepte,enumera – daca poti – care sunt marile realizari,marile aduceri ale gastii lui flutur,ca sa-ti raspund punctual. O sa ai surprize…

 • http://SiteWeb... HAU-HAU

  Adânc ! Bine zis!
  Dintr-o postare a infatigabilei madame Ardeleanu,aflam ca amandoi,adica ea si cu flutur,au depus "peste 360 de amendamente" la legea bugetului… Adica,stau ei spate in spate,acoperiti dintr-un unghi inedit de pronia cereasca a lui balan, si distrug USL cu cele 70% ale sale doar din amendamente,daca nu se intunericea depaseau 370,Ponta e pe jos,se tavaleste in chinuri si dispune masuri pentru ca flutur sa fie numit oficial "aducator" apoi "guvernator" iar madama "consoarta politica aducatoare"
  Daca se va misca ceva in acest judet,aceasta va fi,desigur,pentru ca cei trei s-au strecurat in parlament intr-un moment de neatentie a portarului,care se uita la BUCOVINA TV sau citea Suceava NEWS…Baga mare la amendamente,de la 360 in sus astea omoara tot,cad uslasii ca gainile la gripa aviara…

 • http://SiteWeb... mielu

  mancator de cacat ce esti si scriitor cu oi pe dealuri! Propune ceva concret si real si lanseaza o tema de discutie REALA, nu mai manca CACAT ca m-am saturat de tine in cei 4 ani cat ai stat la Suceava! Stai tot timpul si vezi paiul din ochii altora dar barna din ochii tai nu o vezi!

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava