Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că primarii acestui partid vor reprezenta garanţia creării de noi locuri de muncă. Gheorghe Flutur a participat la finalul acestei săptămâni la Liga Aleşilor Locali din PNL, care a avut loc la Constanţa, precizând că unul dintre subiectele discutate în cadrul acestei reuniuni a fost cel legat de combaterea sărăciei, reducerea diferenţelor existente între mediul urban şi cel rural, dar şi despre dezvoltarea diferită a zonelor ţării.

Flutur a subliniat faptul că în momentul de faţă există o diferenţă foarte mare între zonele rurale şi cele urbane, dar şi că populaţia României a scăzut cu 1,5 milioane de locuitori în ultimii zece ani, cei mai mulţi dintre românii plecaţi în străinătate fiind din mediul rural.

De asemenea, liderul liberalilor suceveni a arătat că şi în privinţa educaţiei există diferenţe majore. El a precizat că dacă în mediul urban, locuitorii care au diplome de studii superioare sunt în procent de 22 – 23%, în mediul rural acest proiect este de doar 5%. „Va trebui să facem ceva în acest sens în perioada următoare, şi aici vorbim de alocarea resurselor financiare din bani europeni şi din bugetul de stat pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri”, a precizat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a mai declarat că „din păcate”, Moldova este principala exportatoare de locuri de muncă, motiv pentru care toţi cei care candidează în partea PNL trebuie să vină în faţa alegătorilor cu mesaje extrem de clare, atât pentru cei din ţară, cât şi pentru cei din străinătate, prin care să-i convingă pe aceştia că ei vor fi garanţii creării de noi locuri de muncă. „Noi, aleşii locali care vrem să câştigăm alegerile trebuie să le propunem ceva, trebuie să-i chemăm acasă, să le dăm speranţa locurilor de muncă, şi în felul acesta vom avea la toamnă o guvernare liberală”, a spus Gheorghe Flutur.

Liderul liberalilor suceveni a ţinut să mai precizeze că primarii PNL din zona Moldovei trebuie „să strige în cor” că îşi doresc o autostradă care să facă legătura cu Ardealul, însă în acelaşi timp trebuie să şi prezintă programe credibile pentru crearea de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a atras atenţia şi asupra problemei cu privire la slaba absorbţie a fondurilor europene din noul exerciţiu financiar european, 2014 – 20120, precizând că din 31 de miliarde de euro, doar două 2 miliarde de euro sunt activate, fără a fi însă accesate. Flutur a spus că în patru ani şi jumătate, primarii vor avea o misiune aproape imposibilă de a accesa fondurile europene, motiv pentru care a propus luarea unor măsuri speciale pentru simplificare birocraţiei. „Solicităm stabilirea de criterii de performanţă şi la agenţiile care verifică şi avizează astfel de programe europene, pentru debirocratizare şi pentru simplificarea procedurilor, respectând cu stricteţe legislaţia naţională şi internaţională”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Flutur afirmă că primarii PNL vor reprezenta garanţia creării de locuri de muncă, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava