Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că șoselele de centură Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au fost transferate către Consiliul Județean Suceava pentru începerea lucrărilor, din fonduri europene. Prezent în vama Siret unde au început lucrările de asfaltare a drumului european E85, Gheorghe Flutur a declarat că vrea să anunță „o veste extraordinară pentru suceveni”. „S-a semnat astăzi și l-am primit, Ordinul de Ministru 1802 din 24.09.2020 al Ministerului Transporturilor, de predare a centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, către Consiliul Județean Suceava, la solicitarea noastră, pentru a le construi pe bani europeni”, a spus Gheorghe Flutur. El a spus că în anexa la acest ordin sunt menționate și traseele celor trei șosele de centură.

Pentru varianta ocolitoare Gura Humorului, proiect prevede că lucrările se vor realiza pe raza acestui oraș și al comunei Păltinoasa. Drumul modernizat va fi de clasa tehnică a doua drum expres, respectiv drum național cu patru benzi de circulație și separator de sensuri. Traseul drumului propus spre finanțare se desprinde din DN 17, din zona kilometrului 216,700, trece peste un pasaj superior, peste drumul național și peste calea ferată și se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivelul sensului giratoriu existent, unde DN 17 intersectează DN 2E Spătărești – Păltinoasa.

În ceea ce privește varianta ocolitoare Câmpulung Moldovenesc, aceasta se va realiza pe raza acestui municipiu și al comunei Pojorâta. Viitoare centură are destinație de cale de comunicație rutieră având caracteristici de drum național, care are ca punct de început din DN 17, traversează râul Moldova prin intermediul unui pod rutier și de cale ferată. Flutur a spus că lungimea traseului variantei de ocolire a municipiului Câmpulung Moldovenesc este de 18,018 kilometri.

Nu în ultimul rând, varianta ocolitoare Vatra Dornei se va realiza pe teritoriul administrativ al acestui municipiu și al comunei Dorna Candreni. Traseul propus spre finanțare se desprinde din DN 17, în partea de vest a municipiului Vatra Dornei și revine în partea de Nord-Est, după ce ocolește municipiul Vatra Dornei și localitatea Argestru. Această șosea de centură va avea destinație de cale de comunicare rutieră cu funcționalitate și caracteristici tehnice de drum național.

„Eu am cerut de câteva luni de zile crearea cadrului legislativ, iar acest lucru s-a întâmplat prin emiterea Ordonanței 101 a Guvernului Orban, care reglementează acest lucru. Asta ce înseamnă. Ne-am asumat, ca și Consiliu Județean Suceava, printr-o hotărâre să ne ocupăm de coordonarea acestor centuri ocolitoare. Am făcut-o de comun acord cu primăriile de la Gura Humorului, Câmpulung și Vatra Dornei. Și eu sper că în perioada imediat următoare să dea drumul la toate procedurile pentru a construi aceste centuri, pentru a scoate traficul greu din aceste orașe stațiune. Acest lucru înseamnă liniște confort și dezvoltare turistică și economică adevărată a zonei Sucevei”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava