Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Ministerul Energiei a autorizat construirea conductei de transport gaze naturale Pojorîta-Vatra Dornei. El a spus că asta s-a întîmplat după ce ieri a avut loc o întîlnire de lucru între specialiștii CJ și cei ai Transgaz, în care s-a finalizat documentația. “Este o zi mare pentru zona Dornelor. Ieri, la Consiliul Județean Suceava, ne-am întâlnit specialiști ai CJ Suceava, reprezentanți ai Transgaz și ai altor instituții avizatoare și s-a finalizat documentația în vederea emiterii autorizației de construire.

Prin ajungerea gazului metan la Vatra Dornei se creează condiţii pentru creșterea nivelului de trai atât pentru locuitori cât şi pentru turiștii care vizitează zona sau se tratează în stațiunea Vatra Dornei şi se asigură un sprijin important dezvoltării unor activități economice.

Vatra Dornei, unde sezonul rece este foarte lung, va putea să folosească și gazul natural pentru încălzire. Locuitorii din Vatra Dornei sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, beneficiind de o centrală termică pe combustibil lemnos, posibilitățile de asigurare a rumegușului fiind limitate”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai adaugat ca “am lucrat timp de trei zile la ultimele documentații, pentru a le pune la dispoziție tot ce au avut nevoie”. El a menționat că, după ce Guvernul a declarat, luna trecută, proiectul ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale, „procedurile s-au simplificat” și astfel s-a putut obține autorizația, de către Transgaz. “Prin realizarea acestei investiții se va putea face conectarea magistralei de gaz natural cu Ardealul și se va închide inelul pe partea de nord a țării”, a declarat Flutur.

Magistrala Pojorîta-Vatra Dornei va avea o lungime de 26 de kilometri. Investiția este estimată la 27,3 milioane de lei și are un termen de realizare 36 de luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava