Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat că nu va renunţa să susţină ca în procesul de regionalizare a României să se ţină cont de Bucovina. Gheorghe Flutur a făcut această afirmaţie după ce liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nechita, a spus că este periculos să se facă regiuni pe criterii istorice, subliniind că nu este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina. „Domnul Flutur are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă în zona respectivă şi să câştige terenul pierdut. A pune factorul istoric înaintea factorului economic înseamnă să deschidem o cutie a pandorei şi să nu ne gândim la unitatea României. Dacă mergem pe provinciile istorice, nu înseamnă că facem o regionalizare, ci o fărâmiţare a României. Cred că cel mai periculos subiect este să faci regiuni pe criterii istorice. Îl avem pe domnul Flutur şi avem Ţinutul Secuiesc”, a spus Gheorghe Nechita la sfârşitul săptămânii trecute. El a arătat că în formarea viitoarelor regiuni ar trebui să se ţină cont în primul rând de criteriul economic, arătând că municipiul Iaşi este cel mai dezvoltat oraş al Moldovei din punct de vedere economic.

Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că nu consideră că se merită să comenteze afirmaţiile făcute de Gheorghe Nechita. „Sunt pregătit să fiu ţinta oricărui atac politic venit din partea adversarilor, şi nu voi renunţa să susţin ca în procesul de regionalizare să se ţină cont de Nordul Moldovei şi de Bucovina. Le cer liderilor USL din judeţul Suceava să respecte ce s-a stabilit prin Apelul de la Suceava, şi să transmită punctul de vedere susţinut unanim de a se realiza o a doua regiune în cadrul Regiunii de Nord-Est, structurate în jurul Iaşiului şi al Sucevei”, a declarat Flutur.

Reamintim că liderii partidelor sucevene, alături de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din judeţul Suceava au convenit să susţină un apel pentru înfiinţarea unei a doua regiuni în Nord -Estul României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava