Concert pascal
MOPAN Suceava

20 de oameni de afaceri bavarezi participă, zilele acestea, la o misiune economică în județul Suceava, pentru a stabili relații de afaceri și parteneriate cu mediul de afaceri sucevean. Delegația germană a avut, astăzi, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Suceava, la discuții fiind prezenți și primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, reprezentanți din conducerea Camerelor de Comerț și Industrie din județele Suceava și Botoșani și din regiunea Cernăuți, Ucraina, precum și mai mulți oameni de afaceri din Suceava și Botoșani. De precizat că bavarezii activează în domenii profesionale precum electrotehnica, producția și prelucrarea metalelor și textilelor, construcția de mașini pentru agricultură și silvicultură și cercetare și inovare. Discuțiile au fost conduse de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și de directorul din Ministerul Economiei din Bavaria, Martin Grossmann, precum și de directorul Camerei de Comerț Româno-Germane, Sebastian Metz.

După întâlnire, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezența oamenilor de afaceri bavarezi, subliniind faptul că deja au fost stabilite primele contacte cu parteneri suceveni pentru dezvoltarea de relații de afaceri. „Salut prezența la Suceava, în Bucovina, a delegației de oameni de afaceri din Bavaria și a reprezentanților Ministerului Economiei din Bavaria, cel mai puternic land din punct de vedere economic din Germania. Astăzi la Suceava am avut o întâlnire cu oameni de afaceri din Bavaria, cu oameni de afaceri suceveni, din Botoșani și regiunea Cernăuți, din Ucraina. Dorința noastră este să colaborăm cu partea germană, să facem investiții, aici acasă, să creăm locuri de muncă și parteneriate cu cei din Germania, care au o experiență foarte vastă”, a arătat Flutur.

El a precizat că această primă întâlnire este doar începutul pentru parteneriatele care vor urma între oamenii de afaceri bavarezi și cei suceveni. Gheorghe Flutur a spus că întâlnirea de la Suceava are loc după ce în ultimii trei ani Consiliul Județean Suceava a participat la Târgul Internațional de Investiții „Expo Real” din Munchen, Germania. „Astăzi primii oameni de afaceri bavarezi, potențiali investitori, au venit să ne cunoască acasă. Și vreau să spun că aseară mi-a crescut inima când o firmă românească Assist și o firmă germană au plecat să viziteze ce se întâmplă aici în județul Suceava, acasă la firma românească. De asemenea, aseară mi-a crescut inima când am văzut că profesorul Mihai Dimian și reprezentanți din Bavaria au stabilit teme de cercetare comune. Deci ceva începe s se întâmple. Salut asta și nu ne vom opri aici”, a declarat Flutur.

El a mai precizat că în cadrul întâlnirii de azi de la Suceava s-a discutat despre valorificarea potențialului unei zone de circa două milioane de locuitori, formată din județele Suceava, Botoșani și regiunea Cernăuți. „Este încă o garanție că aceste întâlniri si discuțiile de ieri si de astăzi de la Suceava se vor concretiza foarte curând in colaborări intre firme germane si firme din județele Suceava si Botoșani sau din Regiunea Cernăuți”, a precizat șeful administrației județene.


La rândul său, directorul din cadrul Ministerului Economiei, Martin Grossmann s-a declarat încântat de primirea de care delegația bavareză a avut-o în județul Suceava, în Bucovina. Martin Grossmann a arătat că Bavaria are deja numeroase parteneriate cu oameni de afaceri din România, în special din banat și Transilvania, acum fiind pentru prima dată când o delegație importantă de oameni de afaceri bavarezi sunt prezenți în județul Suceava. ”Suntem convinși că vom putea stabili contacte la cel mai bun nivel”, a spus Martin Grosmann, care a ținut să precizeze faptul că misiunea economică în județul Suceava a fost posibilă prin implicarea Ambasadei Germaniei în România și a Camerei de Comerț Româno – Germane.
Prezent la discuțiile de ieri, proprietarul companiei germane Bajog Electronic, Gerd Bajog, a ținut să precizeze că firma sa a identificat deja primele posibile parteneriate la nivelul județului Suceava.


„Vorbim de producerea de energie și aici chiar am descoperit un partener. Vorbim de acea posibilitate de a produce energie electrică și termică autonom, folosind hidrogenul care rezultă din electroliza apei și care în continuare poate fi folosit atât pentru alimentarea unor zone izolate care nu au rețele electrice de acces, dar și pentru transport, în sensul alimentării unor autoturisme, autobuze cu hidrogen prin celule de combustie”, a explicat omul de afaceri german.


Mai trebuie spus că tot în cursul zilei de astăzi, oamenii de afaceri bavarezi au vizitat o firmă cu capital german din Gura Humorului, Osborn International, cu 155 de salariați, majoritatea fiind din această zonă. În cadrul discuțiilor, reprezentantul Osborn a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea forței de muncă care poate fi găsită în zonă, precum și ospitalitatea sucevenilor, alături de atracțiile turistice ale Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava