MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că autoritățile din Polonia și Ucraina solicită urgentarea lucrărilor la o rută rapidă care să facă legătura între Marea Baltică și Marea Neagră, din care face parte și drumul expres Siret – Suceava – București. Gheorghe Flutur a participat zilele trecute, la Liov, la o întâlnire cu autoritățile din patru regiuni din Ucraina și două voievodate din Polonia, unul dintre principalele subiecte de discuție fiind drumul care face legătura de la Gdansk spre Varșovia, Liov, Cernăuți, Siret Suceava, București și în continuare spre Sofia.
„O problemă care trebuie discutată despre care vorbim de mult, dar nu s-a făcut mare lucru, este cea legată de drumul Nord-Sud, un drum expres sau o autostradă, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, de la Gdansk, Varșovia, Liov, Cernăuți, Suceava, București și apoi mai departe spre Sofia”, a spus șeful administrației județene, care a adăugat că „după cum se știe, Guvernul României a aprobat un Masterplan de transporturi, cu un drum expres până la Siret. Ce ne nemulțumește pe noi e că porțiunea aceasta Siret – Pașcani se are în vedere undeva de prin 2022. Ori traficul deja este de nesuportat în momentul de față. Nu putem să lăsăm lucrurile așa. Insistența noastră este să grăbească acest coridor. Și Ucraina și Polonia solicită acest lucru”.
Gheorghe Flutur a explicat că Polonia este mult mai avansată din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii, Guvernul din această țară aprobând un program, din fonduri proprii, pentru finanțarea șoselelor de centură în toate localitățile, în timp ce legătura dintre acestea se va face prin drumuri expres sau autostrăzi, construite cu fonduri europene. Flutur a arătat că autoritățile din Polonia i-au transmis că distanța dintre Varșovia și București este de 1.000 de kilometri, iar un alt traseu Varșovia – Budapesta – București are 1.500 de kilometri, ambele parcurgându-se în același timp. „Cei din Polonia spune că pe ambele trasee faci același timp, 1000 de kilometri direct prin România, sau 1.500 de kilometri prin Ungaria, pentru că pe a doua rută au porțiuni de autostradă care îi ajută. Și atunci obligația noastră este să modernizăm aceste drumuri”, a mai precizat președintele CJ Suceava.
Pe de altă parte, el a arătat că la întâlnirea de la Liov a discutat cu autoritățile regiunilor din Ucraina despre importanța urgentării lucrărilor de modernizare a unor drumuri care fac legătura cu viitoarele punte de trecere a frontierei. Gheorghe Flutur a amintit că de pe 11 iunie au fost scoase vizele pentru cetățenii ucraineni care vor să intre în țările Uniunii Europene, și deja numărul persoanelor din Ucraina care tranzitează vama Siret este foarte mare. „Am avut discuții foarte aplicate cu partea ucraineană pentru a-și moderniza drumurile către România. Și mă refer aici în primul rând la zona raionului Putila, în zona de munte, unde pe circa 50 de kilometri trebuie construite drumuri modernizate, atât spre partea Rusca – Ulma, cât și spre Șepit – Izvoarele Sucevei”, a arătat Gheorghe Flutur. El a mai precizat că atât autoritățile de la Kiev, cât și cele din Cernăuți au anunțat că sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere către punctele de trecere a frontierei.

Flutur anunță că Polonia și Ucraina cer urgentarea lucrărilor la un drum rapid pe ruta Varșovia – Cernăuți – Suceava – București, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava