Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că un grup de afaceri din Germania ar urma să viziteze parcurile industriale din apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare” și din Siret. Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur după ce a participat luni după amiază la discuții cu conducerea aeroportului din Memmingen și reprezentanții Regiunii Schwaben. Împreună cu Gheorghe Flutur, la întâlnire a participat directorul general al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța. Delegația condusă de Gheorghe Flutur a fost așteptat de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid și de reprezentantul Consiliului Regional Schwaben, Philip Prestel. După întâlnire, șeful administrației județene a spus că în cadrul discuțiilor s-au pus bazele demarării unor proiecte comune. „Discuțiile s-au axat pe inițierea unor proiecte comune Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi. În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că deschiderea cursei aeriene Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor doua regiuni, împreună cu conducerile celor două aeroporturi”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că a discutat cu pasagerii aflați în cele două aeroporturi, precizând că mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu încă de existența zborului Memmingen-Suceava.

„S-a convenit ca în perioada următoare sa fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare și către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina. Astfel, s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri care vor putea vedea la fata locului și cele doua parcuri industriale, de la Suceava și Siret, având în vedere că sunt firme interesate în acest sens”, a precizat președintele CJ Suceava. El a adăugat că partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanți de firme și ai presei, interesate sa promoveze și să includă Bucovina în viitoarele destinații turistice.


„Un alt domeniu în care am propus acțiuni comune a fost în sănătate. Printre altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale din Suceava să facă o vizită de documentare în Bavaria. De asemenea, în domeniul agriculturii, vreau sa spun ca vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familiar. Nu în ultimul rând, urmează ca la nivelul celor două aeroporturi sa existe un schimb de experiență și un contact permanent pentru colaborarea între compartimente”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a remarcat faptul că cele doua aeroporturi au o dinamică remarcabilă a creșterii numărului de pasageri. Flutur a spus că pe Aeroportul Suceava numărul de pasageri a crescut de patru ori în ultimii trei ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava