MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat intrarea în linie dreaptă pentru finanțare a proiectului privind înființarea Parcului Științific și Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret, aflat în apropierea graniței cu Ucraina. „Este încă o veste bună pentru județul Suceava”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că finanțarea, în valoare de 4 milioane de euro, va fi asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1. „Pentru realizarea Parcului Consiliul Județean Suceava și Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava am intrat în parteneriat cu orașul Siret. În cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și testelor de laborator pentru componente industriale.

Obiectivul Parcului Științific și Tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului inovativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din Universitate, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul Parcului”, a arătat şeful administraţiei judeţene.

Flutur: Oraşul Siret devine un pol de dezvoltare

El a explicat că domeniile de interes ale proiectului cu finanțare europeană vizează Tehnologia Informației și Comunicației (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate și Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriție, dar și soluții TIC pentru Turism.

„Este lăudabilă inițiativa primarului Adrian Popoiu de la Siret pe care noi am apreciat-o, motiv pentru care CJ Suceava a pus umărul pentru un parteneriat în vederea realizării acestui parc științific și tehnologic. Este un proiect care contribuie la dezvoltarea economică a zonei, folosind soluții moderne adaptate la noile cerințe de cercetare științifică și inovație”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat faptul că oraşul Siret devine, treptat, un pol de dezvoltare, având în vedere că, recent, s-au pus bazele funcționării învățământului tehnic de tip dual pe modelul Kronestadt. „Aici se formează tineri și se dotează corespunzător, cu fonduri europene, unitatea școlară de profil din Siret, pentru care au fost atrași alte două milioane de euro. Dacă avem în vedere și proiectul privind realizarea Muzeului minorităților din Bucovina, tot cu fonduri europene, putem spune că Siretul folosește inteligent și curajos banii europeni. De aceea primarul Popoiu merită toate aprecierile noastre”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava