MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că instituţia pe care o conduce continuă să aloce fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că CJ Suceava va asigura de la bugetul judeţean încă o finanţare de 1,625 milioane de lei, pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi pentru noi investiţii. Astfel banii vor fi folosiţi pentru lucrări de reparaţii capitale, extindere și dotare acces în spital pentru separare fluxului pentru personalul medical pe circuit COVID 19, în valoare de 326.000 lei. Din aceeaşi sume se vor achiziţiona opt containere pentru vestiare – 333.200 lei și a două sisteme de uscare/perdea aer cald – 20.468 lei. „Investiția se referă la realizarea, între secția de primiri urgențe și ambulatoriul spitalului, a unui vestiar – filtru prin care se va realiza echiparea/dezechiparea corecta a personalului medical, astfel încât sa se evite contaminarea, scopul fiind de asigurare a continuității asistenței medicale ținând cont de nevoile populației deservite”, a explicat șeful administrației județene. El a mai spus că se vor achiziționa și trei containere pentru secțiile de Infecțioase și de Anatomie patologică, în valoare totală de 61.880 lei, două ecografe ultraportabile tip laptop, cu sondă S4-1, respectiv cu sondă L12-4, în valoare totală de 136.200 lei, care vor permite evaluarea și diagnosticarea rapidă, la patul pacientului.

La acestea se adaugă 13 sisteme de compresie pentru secțiile de Neurologie și ATI, în valoare de 100.555 lei, pentru profilaxia tromboembolismului venos profund, în special la pacienții imobilizați, Flutur arătând că terapia de compresie prevenind rănile recurente și crescând rata de vindecare cu 30% – 50% prin scăderea edemului și creșterea fluxului de sânge oxigenat în zona rănii. Din sumele alocate de CJ Suceava se vor mai cumpăra o trusă de bronhoscopie rigidă, în valoare de 59.500 lei, necesară pentru extracția corpilor străini traheobronșici în cazul urgențelor majore ORL, trusă ce include bronhoscop rigid, telescop Hopkins, pense optice diferite de extragere corpi străini, canule aspirație, 12 umidificatoare pentru ventilație invazivă și non-invazivă, în valoare de 142.800 lei, necesare pentru încălzirea pacienților aflați în hipotermie, două unități mobile pentru decontaminarea aerului din încăperi prin filtrare, în valoare de 142.800 lei, un server necesar funcționării sistemului Hospital Manager și stocării de baze de date, în valoare de 111.700 lei, cel existent fiind depășit fizic și tehnologic, precum și licențe necesare funcționării noului server și programului Hospital Manager, în valoare totală de 115.013 lei.

Flutur anunţă noi investiţii la Spitalul Judeţean şi achiziţionarea de echipamente medicale, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava