MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” a fost finalizat laboratorul de medicină nucleară. Prezent alături de managerul spitalului, Alexandru Calancea, la noul laborator, Gheorghe Flutur a ținut să felicite conducerea unității spitalicești pentru finalizarea acestei investiții, care reprezintă o premieră pentru județ. Flutur a subliniat faptul că în noul laborator se vor putea face investigații de mare performanță. „Suntem la noua secție a Spitalului Județean Suceava, de medicină nucleară. Este o noutate și vreau să felicit echipa de conducere pentru acest efort făcut să încercăm să punem în funcțiune acest laborator. Aici avem un PET-CT, aparatul cel mai modern din cadrul secției, care evidențiază funcționarea celulei. Dacă până acum, în special pentru bolnavii de cancer, era computerul tomograf care arăta morfologia, acum vorbim de funcționarea celulei. Aceste aparate nu sunt multe în România. Din păcate bolnavii se programează luni de zile la Cluj, Târgu Mureș sau București. Noutatea este că vom avea la Suceava acest aparat”, a explicat Flutur. El a mai spus că laboratorul dispune și de un SPEC-CT. „Este o combinație între computerul tomograf și un scintigraf , are evidențiază mișcarea din celule, funcționarea celulelor. În felul acesta, cele două aparate combinate vor putea diagnostica mult mai repede. Din câte am discutat cu doctorii, se câștigă timp în lupta cu boala pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni”, a declarat șeful administrației județene, care a precizat că investițiile făcute în noul laborator se ridică la peste 10 milioane de lei.

„Din câte știu aici e o suprafață amenajată de aproape 600 de metri pătrați. Sunt spații speciale pentru că se lucrează într-un mediu cu totul și cu totul aparte. Așteptăm CNCAN să vină să ne dea autorizația finală de funcționare”, a declarat președintele CJ Suceava. El a spus că vineri, în ședința Consiliului Județean vor fi aprobate înființarea posturilor pentru noul laborator. „Din câte știu vor veni doi medici să lucreze la Suceava, pentru început și avem nevoie și de asistenți. Acest laborator este un câștig pentru pacienții din zonă. Sunt spații destul de generoase și în felul acesta, alături de celelalte dotări de ultimă oră cred că e un mare câștig”, consideră Gheorghe Flutur.

La rândul său, managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea a spus că deschiderea acestui laborator de medicină nucleară reprezenta un beneficiu foarte mare pentru pacienții din întreaga zonă. „Vorbim de pacienți care sunt privați de aceste investigații pentru că trebuie să ajungă în alte centre universitare, pe liste de așteptare. Și vă dați seama că nu vorbim doar de pacienții cu probleme oncologice, dar gândiți-vă la aceștia că lupta lor este contra cronometru. Și atunci nu putem să privăm acești pacienți de asemenea investigații. Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul. Suntem în tratative și discutăm cu medici specialiști care să vină să ocupe aceste posturi și să începem cât mai repede să funcționăm în acest laborator”, a spus Calancea.

Flutur anunță o premieră pentru Spitalul Județean Suceava. A fost finalizat laboratorul de medicină nucleară, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava