Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce va promova la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” un proiect pentru construcția unei rețele de alimentare cu apă și canalizare la Aeroportul „Ștefan cel Mare” și Parcul Industrial Bucovina 1. Gheorghe Flutur a precizat că în ședința de astăzi a Consiliului Județean a fost aprobat proiectul de hotărâre privind cererea de finanțare pentru acest obiectiv de investiții, în vederea includerii la finanțare în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Flutur a explicat că obiectivul principal al investiției este asigurarea necesarului de apă potabilă și preluarea apelor uzate ale Aeroportului și Parcului Industrial cu dimensionarea conductei de aducțiune astfel încât să permită investiții ulterioare de alimentare cu apă a orașului Salcea și a comunei Adâncata.

Șeful administrației județene a apus că valoarea estimată a investiției este de 5,1 milioane de euro cu TVA, din care 4,257 milioane de euro pentru rețeaua de apă și 845.465 de euro pentru canalizare. El a precizat că soluția tehnică identificată este o alimentare cu apă din gospodăria de apă Burdujeni, unde va fi construită o conductă de aducțiune cu lungimea de 8.000 m, va fi construită o stație de pompare și va fi construit un rezervor de înmagazinare semi-îngropat de 1.200 mc, inclusiv rezerva de apă pentru incendii, la limita dintre amplasamentul aeroportului și amplasamentul Parcului Industrial. „Distribuția apei se va realiza prin cuplarea la rețeaua existentă a Aeroportului și Parcului Industrial. Colectarea apei uzate menajere din zona Aeroportului și Parcului Industrial va fi asigurată de către sistemul de canalizare menajeră și tratarea în stația de epurare existentă în orașul Salcea. Vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, lungimea rețelei de canalizare menajeră va fi de 900 m și lungimea rețelei de canalizare sub presiune va fi de 2.800 m”, a arătat președintele CJ Suceava. El a mai spus că realizarea infrastructurii de apă și apă uzată în parametrii optimi din punct de vedere funcțional în zona obiectivului strategic Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava, respectiv a zonei de dezvoltare a Parcului Industrial “Bucovina I”, va avea în principal ca efect creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor igienico-sanitare ale locuitorilor și a activităţilor din zonă, creşterea atractivităţii zonei pentru noi activităţi economice și creşterea numărului de turişti.

Flutur anunță promovarea unui proiect pentru rețele de apă și canalizare la Aeroportul Suceava și Parcul Industrial Bucovina, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava