Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că locuitorii municipiului Vatra Dornei vor avea în cele din urmă încălzire în case. „Respir ușurat. A ieșit fum pe coșul centralei termice modernizate de la Vatra Dornei. Nu alb, că nu suntem la Vatican, ci fum cenușiu, pentru că astăzi, la ora 13:00, am participat la aprinderea flăcării din primul cazan care va da căldură la peste 2.000 de apartamente în Vatra Dornei. La sistemul centralizat sunt racordate și apartamente, dar și instituții publice. Îl felicit pe primarul Boncheș pentru efortul uriaș, pentru insistența de a se finaliza lucrarea. Și împreună cu el am trecut aceste emoții. Iar după manualul acestei instalații, după 72 de ore în Vatra Dornei va avea căldură”, a declarat Gheorghe Flutur. El a spus că începând de duminică, 10 noiembrie, dornenii vor simți o căldura în calorifere.


„Acest termen de 72 de ore este în manualul de proceduri pentru a se încălzi treptat și nu brusc șamota și instalațiile care vor lucra sub presiune. Țin să mulțumumeasc firmei Elsaco care a avut încredere în noi. Luni am avut o întâlnire cu ei și cu primarul Ilie Boncheș, la Suceava, și le-am dat garanții, dar și bani pentru a da drumul la cazane acum când iarna bate la ușă”, a arătat șeful administrației județene.
Gheorghe Flutur a ținut să reamintesc lucrările la centrală au fost realizate prin programul guvernamental „Termoficare”, „Fostul Guvernul avea obligația încă din luna aprilie să dea 15 milioane de lei pentru plata cazanelor achiziționate. Însă la multe insistente ale noastre Guvernul nu a răspuns în nici un fel”, a subliniat Flutur. El a declarat că încă din primele minute după instalarea noului Guvern condus de Ludovic Orban a avut discuții cu acesta pe tema asigurării încălzirii în municipiul Vatra Dornei. „Vreau să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru ajutor”, a spus Flutur.

Flutur: O prioritate rămâne ducerea gazului metan la Vatra Dornei

Președintele CJ Suceava a spus că pe lângă cele două cazane noi montate la centrala termică, în Vatra Dornei s-au înlocuit și peste un kilometru de conducte de termoficare deteriorate, având în vedere că se pierdea foarte multă apă caldă în pământ. „De asemenea, acest cazan nou al centralei are un randament de peste 85%, față de vechile cazane, care aveau randament de sub 50%. Inclusiv apa va ajunge la 70 de grade la consumatori și asta înseamnă un randament și un conform mult mai mare pentru cetățeni”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a mai adăugat că prima prioritate pentru el rămâne în continuare aducerea gazului metan la Vatra Dornei pentru a pune în funcțiune centrala de cogenerare existentă deja și pentru care dornenii plătesc pentru un împrumut bancar. „De luni voi merge împreună cu deputatul Angelica Fădor să vedem unde e blocată Hotărârea de Guvern pe care PSD o promite de trei ani. Și dacă vă amintiți PSD a anunțat că această hotărâre va fi aprobată în ultima ședință de Guvern, ceea ce nu s-a întâmplat. Vom debloca noi acest lucru și cu riscul să mă mut diriginte de șantier de la Pojorâta la Dorna o să facem acestă magistrală de gaz facem foarte repede”, a mai precizat Flutur.
În final el a spus că după pornirea cazanului centralei termice din Vatra Dornei „s-a mai liniștit” și primarul Ilie Boncheș, care pe bună dreptate era extrem de îngrijorat. „Primarul Ilie Boncheș are foarte multe proiecte în derulare la Dorna, dar nimic nu era mai urgent decât asigurarea încălzirii pentru populație. De multe ori faptele bune făcute erau acoperite de această criză a căldurii. De astăzi s-a rezolvat și ac problemă. Bravo primăria Vatra Dornei!”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava