Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că lunea viitoare va fi semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare și modernizarea a Muzeului de Istorie Siret, care va include și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Gheorghe Flutur a explicat că obiectivul de investiții face parte dintr-un proiect integrat „Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne” realizat de Consiliul Local al orașului Siret, împreună cu Consiliul Județean Suceava. Valoarea proiectului este de aproape 5 milioane euro iar sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile, Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 13, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 9B, OBIECTIVUL SPECIFIC 13.1 – ÎMBUNATĂȚIREA CALITĂȚII VIEȚII POPULAȚIEI ÎN ORAȘELE MICI ŞI MIJLOCII DIN ROMÂNIA. Gheorghe Flutur a declarat că proiectul a fost depus spre finanțare în cursul anului 2018, atunci când s-au aprobat documentațiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții și s-a aprobat acordul de parteneriat încheiat între Siret și Consiliul Județean Suceava. Președintele CJ Suceava a mai adăugat că acesta este cel de-al doilea proiect câștigat de Orașul Siret pe această axă de finanțare, unde a fost o competiție puternică.

„Muzeul de Istorie va deveni funcțional, punând astfel în valoare istoria orașului Siret și a zonei, a minorităților. Va fi prezentată istoria evreilor din Bucovina și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Pe cărămizile învechite ale unei construcții, vor fi montate plăcuțe inscripționate cu numele evreilor bucovineni care și-au pierdut viața în lagăre. Astfel, acest Muzeu va prezenta un interes pentru evreii plecați din țară, pentru numeroși turiști din țară și din întreaga lume”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur anunță semnarea contractului pentru Muzeul de Istorie Siret, care va include și un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava