MOPAN Suceava

Premierul României, Dacian Cioloș, a anunțat sâmbătă, la Solonețu Nou, că Ministerul Agriculturii și Guvernul României vor sprijini demersurile Consiliului Județean Suceava pentru demararea exporturilor de carne de oaie către țări din Golful Persic. Dacian Cioloș a declarat la Solonețu Nou, după o întâlnire oficială cu premierul Poloniei, Beata Szydło, că în urma discuțiilor pe care le-a avut și cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu Ministerul Agriculturii se va încerca organizarea unui lanț al producției și procesării de carne de oaie, în vederea exportării acesteia. ”Există cerere din țări din zona Golfului Persic, și chiar din Europa de Sus, și cred că există potențial de export. I-am spus domnului președinte al Consiliului Județean Suceava că va avea tot sprijinul din partea Ministerului Agriculturii și a Guvernului”, a precizat premierul României. El a subliniat că extrem de important este ca producătorii și procesatorii de carne de oaie din județul Suceava să fie extrem de bine organizați, pentru a putea asigura cantitățile de carne pentru export. ”Problema nu este să începi să exporți, ci să asiguri continuitatea, să dovedești seriozitate din acest punct de vedere. Piețele se pot câștiga ușor, dar se pot pierde la fel de ușor dacă nu există seriozitate. Însă cred că există în momentul de față premisele pentru ca în sectorul cărnii de oaie să dezvoltăm această filieră”, a precizat Dacian Cioloș.
Reamintim că în acestei săptămâni, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire cu o delegație de oameni de afaceri din Qatar, din care a făcut parte și unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din acest stat, Ahmed Hussain Al-Khalaf, care a anunțat deja că este interesat să importe carne de oaie din judeţul Suceava, precum şi din judeţele învecinate, Botoşani, Iaşi sau Neamţ. Delegația din Qatar a vizitat mai multe abatoare și ferme de creștere a oilor din județele Suceava și Botoșani. Membrii delegației au anunțat că intenționează să trimită la Suceava specialiștii lor, atât pentru demararea procedurile în vederea începerii importurilor de carne de oaie, dar și pentru a analiza posibilitatea deschiderii unei linii aeriene de transport cargo pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”.

În același timp premierul României a declarat că a sugerat autorităților sucevene să se gândească și la dezvoltarea sectorului lactatelor. „Zona aceasta a Dornelor, Bucovina, are un potențial important nu numai de producție, dar și de consum. Și asta pentru că există o cerere mare pentru turismul rural, ceea ce înseamnă și un consum local. Iar acest lucru poate să ajute o zonă cum este Bucovina, iar zona Dornelor să-și creeze un brand care să fie valorificat și la export”, a spus Dacian Cioloș.
El a mai spus că în urma discuțiilor avute cu premierul Poloniei,  Beata Szydło, împreună au convenit să se lucreze pe proiecte comune care să ajute cele două state să-și dezvolte exporturile către zona asiatică și euro-asiatică. „Polonia și România au interese în aceste zone, și chiar cu fonduri europene putem pregăti proiecte în comun. De asemenea, am convenit ca în perioada imediat următoare să avem o reuniune a comisiei mixte economice din cele două țări. Uniunea Europeană are sau negociayă aqcorduri comerciale de liber schimb cu multe din țările asiatice, care au un potențial important de creștere economică și de consum”, a declarat Dacian Cioloș.

Flutur are sprijinul premierului Cioloș pentru dezvoltarea exporturilor de oaie din județul Suceava, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava