MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că mai multe unități de învățământ special din județ se modernizează prin proiecte cu fonduri europene și guvernamentale. Gheorghe Flutur a inspectat, sâmbătă dimineață, lucrările de la Centrul Special de Educație Incluzivă Sf. Andrei din Gura Humorului, acolo unde este în implementare un proiect de un milion de euro. „Este o școală în care avem o investiție nouă de aproape un milion de euro. O investiție guvernamentală care este finanțată în parte și de Consiliul Județean Suceava. Acum suntem la 35% cu stadiul lucrărilor. Vorbim de o clădire nouă cu 12 săli de clasă, ateliere, grupuri sanitare moderne, iar la ultimul etaj se construiește un amfiteatru de 150 de locuri. Am venit să văd stadiul lucrărilor, este aici şi domnul director Mihail Ciocoiu și vreau să le mulțumesc pentru implicare”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că lucrările sunt în grafic şi a solicitat constructorului să lucreze cât mai mult atât timp cât vremea permite, pentru ca anul viitor această investiţie să fie finalizată.

Flutur a spus că în momentul de faţă se lucrează cu fonduri europene şi la unităţile de învăţământ special din Fălticeni şi Rărăuţi. „Avem investiții pe fonduri europene la Grădinița Specială de la Fălticeni și de asemenea la Școala Specială Sf. Stelian de la Rădăuți. Ne preocupă și am modernizat clădiri și în la Direcția Generale de Protecție a Copilului, iar în perioada următoare pregătim locuințe pentru zonele unde sunt aglomerări, de maxim 50 de persoane. Aici la Gura Humorului școala specială este o școală pilot, este o școală model, învață aici copii din tot județul, cred că și din alte județe. și vreau să mulțumesc conducerii de aici că se implică foarte mult, atât în ceea ce privește actul de învățământ, dar și în ceea ce privește administrarea, inclusiv în construcția de pavilioane noi”, a mai spus preşdeintele CJ Suceava.

La rândul său, directorul Mihail Ciocoiu a ţinut să precizeze că investiţia care se realizează în momentul de faţă este extrem de importantă pentru elevii acestei şcoli, în special pentru educaţia profesională a acestora. „Mă bucur că sunteți ca de obicei alături de noi și că urmăriți îndeaproape stadiul de derulare a lucrărilor la școala nouă. Este un obiectiv extrem de important pentru școala noastră, deoarece va asigura condiții optime de școlarizare și profesionalizare pentru elevii de școală profesională. Lucrarea în sine este gândită și proiectată la nivelul cerințelor anilor 2020, în sensul că fiecare spațiu în parte are toate dotările necesare pentru a se desfășura o activitate didactică de calitate.

Lucrarea în sine are și două ateliere de confecții îmbrăcăminte, care vor fi dotate cu utilaje de ultimă generație, în așa fel încât elevii, încă de pe băncile școlii vor avea posibilitatea să folosească mașini de cusut sau alte utilaje asemănătoare, care sunt chiar peste ceea ce oferă industria locală la această dată. Avem şi un amfiteatru care reprezintă o necesitate pentru școală, deoarece noi organizăm foarte multe activități educative cu elevii și nu aveam un spațiu suficient de mare. De asemenea, școala noastră organizează anual două simpozioane internaționale și un simpozion național și spațiul în cauză va permite specialiștilor să își expună într-un cadru optim lucrările cu care participă. Sunt convins că sprijiniți de Consiliul Județean lucrarea va fi finalizată în termen și vom putea, noi ca și cadre didactice și elevii noștri, să se ne bucurăm de acest nou obiectiv și să apreciem ce se face pentru condiții optime de învățătură”, a spus Mihail Ciocoiu. .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava