MOPAN Suceava

Elevii suceveni care au luat cu 10 prima sesiune a bacalaureatului 2016 au mers astăzi la Consiliul Judeţean, unde au fost recompensaţi cu cîte 1.000 de lei. Dintre cei opt elevi de 10 s-au prezentat pentru a-şi ridica banii alocaţi din bugetul judeţului, Daniel Ciobanu, Adina Luisa Lavric, Andreea Nistor, Alexandra Andriciuc, Adrian Florescu, Iuliana Levinschi şi Magda Olaru. Singurul absent a fost Mihai Prelipcean. Bacalaureaţii de nota 10 vor rămîne să studieze în România, majoritatea la Medicină. Într-o întîlnire pe care au avut-o astăzi cu şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, acesta i-a felicitat şi le-a spus că este mîndru de performanţa lor. De asemenea, el i-a îndemnat să fie buni ambasadori ai Bucovinei şi le-a transmis că rolul administraţiei este acela de a crea condiţii pentru ca la terminarea facultăţii să fie încadraţi în ţară, dacă se poate chiar în Suceava.

Făcând referire la premiul oferit de administraţia judeţeană, Gheorghe Flutur a declarat că „este o sumă modestă, după posibilităţile financiare din bugetul administraţiei judeţene. Aş vrea să primiţi aprecierile şi felicitările noastre la modul cel mai sincer, iar intenţia noastră este de a stimula în continuare performanţa şi munca. Ne dorim să performaţi, să vă terminaţi facultatea şi să vă găsiţi locuri de muncă în România, deşi foarte mulţi se gândesc să meargă în afară. Sper ca într-o zi şi economia românească să fie mai tentantă şi să vă gândiţi să performaţi şi aici acasă”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El s-a declarat convins că elevii vor avea succes la facultăţile pe care le vor urma şi că vor reprezenta o carte de vizită de renume pentru judeţul Suceava. Gheorghe Flutur a ţinut să le mulţumească şi profesorilor şi familiilor elevilor care au reuşit performanţa să obţină nota 10 la Bacalaureat. „Rolul nostru în continuare este să vă creăm condiţii să vă întoarceţi şi să aveţi de lucru aici. Îmi doresc foarte mult asta, şi într-o zi să fiţi generaţia care să schimbaţi ceva, aşa cum poate şi noi ne gândeam, când eram de vârsta voastră, că vom veni să schimbăm ceva. Sunt convins că veţi putea face mai mult şi judeţul are nevoie de oameni ca voi”, le-a transmis Flutur celor şapte elevi suceveni prezenţi la întâlnire. Întrebat dacă se gândeşte la instituirea unei permanenţe cu privire la premierea din fondurile CJ Suceava a elevilor de nota 10 la astfel de examene, Gheorghe Flutur a spus că din punctul său de vedere „stimulare şi premiere mai bună decât să găseşti un loc de muncă nu există”. „La capitolul acesta m-aş angaja să fiu mai curajos şi să promit”, a subliniat Flutur.

El a declarat că şi mediul de afaceri din judeţul Suceava trebuie să fie unul puternic pentru ca şi oamenii de afaceri să poată recompesa din banii proprii performanţa, fie că este vorba de învăţământ, sport sau alte domenii. „Vreau să fiu sincer şi foarte direct, şi lansez o invitaţie mediului de afaceri să vină şi să stimuleze inclusiv prin sponsorizări talentele pe care le are judeţul Suceava”, a precizat şeful administraţiei judeţene. În condiţiile în care mulţi dintre elevii cu 10 la bacalaureat au optat pentru medicină, Gheorghe Flutur le-a amintit de investiţiile făcute în spitalul judeţean, dar şi de intenţia unei firme de a construi la Suceava un spital privat. El a adăugat că după modelul din Timişoara, acolo unde medici din străinătate au venit pentru a face diverse operaţii complicate, şi Spitalul Judeţean Suceava trebuie să crească în prestigiu în acelaşi fel. Flutur le-a vorbit elevilor şi despre Aeroportul „Ştefan cel Mare”, precizând că şi-ar dori ca în viitorul apropiat să existe un zbor direct pe ruta Suceava – Cluj, şi retur. De asemenea, Gheorghe Flutur le-a mai solicitat elevilor suceveni ca acolo unde merg la facultate să facă lobby pentru Bucovina, pentru ca un număr cât mai mare de turişti să vină în judeţ. Nu în ultimul rând, Flutur le-a urat succes elevilor, şi le-a transmis că „vrem să vă avem parteneri”. „Succes unde mergeţi şi să iubiţi Bucovina şi Suceava”, a fost mesajul de final pentru elevii suceveni care s-au întâlnit ieri cu preşedintele CJ Suceava.

La final, preşedintele Flutur i-a invitat să viziteze Muzeul de Istorie care a fost redeschis pe 31 iulie, după ce a fost supus unui amplu proiect de modernizare, plătindu-le biletele de intrare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava