Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL și liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, le-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis și premierului desemnat Ludovic Orban că aleșii liberali sunt pregătiți ca alături de aceștia să înceapă dezvoltarea adevărată a României. În deschiderea ședinței Ligii Aleșilor Locali, Gheorghe Flutur a declarat că în parteneriat cu președinția și cu administrația publică centrală se pot rezolva o serie de probleme importante de la nivel local, printre care administrarea patrimoniul unor instituții naționale, sau dezvoltarea orașelor mici și a localităților rurale. „E bine să ridic o problemă pe care o avem toți. Patrimoniul unor instituții naționale care este pe teritoriul unităților administrative. Cetățeanul de rând trăiește o frustrare când este prost administrat acest patrimoniu sau nu este folosit de loc și aș da câteva exemple. Terenuri nefolosite ale unor stațiuni de cercetări, unități militare, triaje de căi ferate. Și aici într-o discuție aplicată cu administrația publică locală va trebui să le dăm utilitate acestor obiective de patrimoniu, obligatoriu și urgent. În aceeași situație sunt și casele de cultură nefolosite sau folosite în mod necorespunzător”, a arătat Gheorghe Flutur.


În același timp, el le-a transmis președintelui Klaus Iohannis și premierului desemnat Ludovic Orban că în România există entități care sunt eligibile, finanțabile, respectiv poli de creștere, poli de dezvoltare, sau Grupuri de Acțiune Locală, dar că există și la dezvoltarea unor alte segmente, cum ar fi dezvoltarea în jurul orașelor mici. „Acestea nu sunt eligibile, nu sunt fonduri pentru așa ceva. Dezvoltarea României așteaptă alocarea de resurse și în această zone”, a declarat președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că extrem de importantă este și dezvoltarea rurală, care nu trebuie să însemne doar alocarea de fonduri pentru subvenții.

„Dezvoltarea rurală astăzi, pentru că România este un spațiu 50% rural, este privită doar ca o alocare de subvenții pentru agricultură. Despre altceva nu se vorbește și acolo va trebui să implicăm mai multe ministere, pentru că dezvoltarea locală înseamnă mult mai mult decât Ministerul Agriculturii. Dezvoltarea rurală înseamnă jumătate de Românie. Și eu cred că PNL are obligația să rezolve aceste probleme. De aceea domnule președinte, domnule prim ministru desemnat am venit astăzi aici să vă spunem că suntem pregătiți în parteneriat cu dumneavoastră să pornim dezvoltarea adevărată a României. Vă rog stimați colegi, întorși acasă, să facem ceea ce trebuie pentru ca președintele României să pregătească al doilea mandat pentru ca împreună cu dumnealui putem să facem dezvoltarea reală a României”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava