MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava Gheorghe Flutur, a anunţat joi că va adresa o interpelare către ministrul mediului Cristiana Paşca Palmer, prin care îi va cere să grăbească implementarea programului integrat de prevenire a inundaţiilor pentru râurile Suceava şi Moldova două programe care pot fi finanţate din fonduri europene. Flutur şi-a exprimat îngrijorarea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor judeţene dar şi a guvernării Ponta privind strategia de prevenire a inundaţiilor în judeţul Suceava. „Ştim că se lucrează la planul de management al riscului la inundaţii în judeţul Suceava. Trebuie să fie prioritate de grad zero pentru că râurile Suceava, Moldova, Bistriţa şi afluenţii lor au caracter torenţial în unele situaţii. Se pot finanţa proiectele de la Ulma, Brodina, de la Dorneşti-pârâul Ruda care sunt urgente, apoi zona Straja, Vicovu de Sus, Frătăuţii Noi înălţarea digului, regularizarea pârâului Putna la Putna şi Gura Putnei, regularizarea pârâului Solca la Solca şi Clit, amenajarea digului pe râul Suceava la Grăniceşti şi recalibrarea albiei râului Suceava în municipiul Suceava. Sunt câteva exemple de urgenţe care trebuie să intre imediat în finanţare europeană în acest an. Se pot finanţa astfel de proiecte”, a declarat Flutur.

Flutur susţine că studiile privind investiţiile în prevenirea inundaţiilor în judeţul Suceava zac în sertarele de la Ministerul Mediului

El a spus că nu a văzut nici o preocupare a autorităţilor judeţene, a celor de la Apele Române şi de la Ministerul Mediului vizavi de aceste proiecte. Liderul liberal a subliniat că la Ministerul Mediului sunt 16 studii de fezabilitate care zac în sertare. Este vorba de studiile privind regularizarea râului Moldova de la Fundu Moldovei la Gura Humorului, din zona Capu Câmpului, Valea Moldovei, Cornu Luncii şi din zona Baia, Vadu Moldovei. „Sunt câteva priorităţi care cred că au adormit vigilenţa autorităţilor judeţene şi a celor de la Apele Române şi de la Ministerul Mediului. Întrebarea mea este: ce aşteaptă? Să vină inundaţiile să construim sute de case Doamne Fereşte sau să cheltuim bani europeni care stau şi aşteaptă şi nimeni nu întreabă de ei?”, a conchis Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava