Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, solicită scurtarea termenului de finalizare a şoselei de centură a Sucevei, după ce Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că investiţia va fi terminată pe 15 decembrie 2018. El a discutat problema, prin telefon, cu premierul Dacian Cioloş şi cu directorul general al CNADNR, Cătălin Homor. Într-un memoriu transmis premierului, CNADNR şi Ministerului Transporturilor, preşedintele Flutur îşi exprimă, în numele locuitorilor judeţului, îngrijorarea referitoare la termenul de finalizare a rutei ocolitoare. El menţionează că lucrările la acest obiectiv au început în 2008, iar pînă în 2012 au fost realizate în proporţie de peste 80%. Gheorghe Flutur adaugă că din discuţiile cu specialiştii, ar mai fi de lucrat efectiv circa 3 luni. Totodată, el precizează că lucrările executate nu au fost conservate şi că se observă degradări importante la elementele constructive ale podurilor, terasamentelor şi sistemului de drenaj, ceea ce va genera cheltuieli suplimentare pentru refacerea lor. În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene apreciază că prelungirea termenului de execuţie va avea ca efect accentuarea degradărilor. În încheiere, Gheorghe Flutur arată că nimeni nu poate înţelege de ce o porţiune relativ scurtă din şoseaua de centură nu se poate finaliza într-un timp mult mai redus, iar sentimentul sucevenilor este că trăiesc într-o zonă abandonată.

Va prezentăm memoriul înaintat de Gheorghe Flutur CNADNR

DOMNULE   DIRECTOR GENERAL AL C.N.AD.N.R. CĂTĂLIN HOMOR

  Doresc să-mi exprim în numele locuitorilor judeţului Suceava îngrijorarea referitoare la termenul de finalizare a şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ,  rezultat din comunicatul recent al CNADNR din 16 august 2016, prin care se specifică în mod clar data de 15.12.2018, dată de încheiere a acestui proiect.

În primul rând, menţionăm că lucrările la acest obiectiv  s-au demarat în anul 2008, iar până în anul 2012 au fost realizate peste 80% din acestea. Din discuţia cu specialiştii, ar mai fi de lucrat circa 3 luni efective, e drept că în mandatul premierului Victor Ponta nu s-a făcut nici un metru de lucrare, nici în 2016 nu s-a lucrat şi aflăm acum că se mai fixează un termen de 2 ani şi jumătate pentru finalizarea obiectivului.

Totodată specificăm că lucrările executate nu au fost conservate, observându-se la această dată degradări importante la elementele constructive ale podurilor, terasamentelor şi sistemului de drenaj, ceea ce va genera cheltuieli suplimentare pentru refacerea acestora, iar prelungirea termenului de execuţie va conduce la accentuarea degradărilor menţionate.

Pentru locuitorii municipiului Suceava şi o bună parte din zona de est a judeţului, traficul zilnic este un adevărat coşmar, traversarea oraşului Suceava, la ore de vârf înseamnă o oră şi jumătate. Judeţul Suceava este un judeţ de graniţă, iar punctul de trecere a frontierei cu Ucraina generează un trafic de greu, de tranzit, care produce  numeroase abuteiaje şi blocaje în trafic precum şi creşterea numărului de accidente rutiere în municipiul Suceava.

Suceava este o zonă turistică cu mare aglomerare în sezonul estival, este un oraş de tranzit, oraş comercial iar nefinalizarea şoselei de centură aduce mari prejudicii economice întregii zone şi mare disconfort populaţiei.

Nimeni nu poate înţelege de ce o porţiune atât de scurtă din acest obiectiv nu se poate finaliza într-un timp mult mai redus iar sentimentul locuitorilor judeţului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată.

Nu putem înţelege cum de s-a reuşit finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Iaşi, începută după cea a municipiului Suceava, şi cum de s-au demarat lucrările la şoseaua de centură a Bacăului, ( obiectiv binevenit de altfel),  iar varianta de ocolire a municipiului Suceava va avea o perioadă de execuţie estimată de 10 ani, faţă de cele 36 luni prognozate în proiectul iniţial.

Vă rugăm respectuos, în numele locuitorilor judeţului Suceava să revizuiţi termenul de finalizare declarat, în vederea stabilirii unei perioade  de execuţie, rezonabilă, cât mai scurtă, a lucrărilor de la şoseaua de centură a municipiului Suceava.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Cu respect,

PREŞEDINTE A CONSILIULUI JUDEŢEAN SUCEAVA

Gheorghe Flutur

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava