MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava ar putea să preia construcția tronsonului dintre Suceava și Frasin a autostrăzii Nordului. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava în plenul ședinței de astăzi. Gheorghe Flutur a spus că în momentul de față CJ Suceava și-a luat responsabilitatea de a construi centura ocolitoare a orașului Gura Humorului, cu o lungime de 6,7 kilometri, parte a Autostrăzii Nordului. Flutur a preciza că proiectul șoselei de centură a orașului Gura Humorului a intrat în linie dreaptă. „Acum se așteaptă de la proiectantul mare, de pe porțiunea Suceava – Vatra Dornei, capetele unde se leagă cu centura Humorului. Mai au de lămurit ceva în zona Frasin, după podul de peste râul Moldova și după calea ferată, să se stabilească locul unde va fi nodul de legătură cu traseul autostrăzii Nordului. În rest știu că au avansat. Din acest motiv au cerut o prelungire de termen, pentru că trebuiau să termine studiul de fezabilitate pentru centura Humorului, însă au nevoie de punctul de vedere al firmei mari care lucrează la diferența de autostradă de pe raza județului Suceava. Sper ca în toamnă să avem gata studiul de fezabilitate pentru a începe procedurile de licitație pentru proiectare și execuție”, a precizat Gheorghe Flutur. El a spus că „ne luptăm” pentru ca șoseaua de centură a orașului Gura Humorului să fie construită din fonduri europene, la Consiliul Județean Suceava fiind unitatea de implementare a proiectului.

Gheorghe Flutur a ținut să le transmită consilierilor județeni că a avut discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care au propus ca CJ Suceava să ia în calcul și construcția și porțiunea de autostradă până la Gura Humorului, pe autostrada Nordului, respectiv tronsonul de la centura Sucevei, din zona satului Sf. Ilie spre Corlata – Tolva Mică – Berchișești – Păltinoasa și în continuare la Frasin. „Asta deoarece această porțiune nu trece nici prin arii protejate, nici prin zone cu restricții și ar fi mai ușor de elaborat studiul pentru a da drumul la întregul tronson. Însă momentan, noi Consiliul Județean ne-am luat în sarcină doar centura ocolitoare de 6,7 kilometri care merge de la intersecția de la Păltinoasa până la cabana Sticleț, la Frasin”, a spus șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a spus că vești bună nu sunt doar pentru autostrada Nordului, ci și pentru autostrada A7, unde au fost reluate lucrările de foraj tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret. „Destul de greu, pentru că Ministerul Transporturilor a trebuit să deblocheze niște situații. Firma care a câștigat licitațiile are un volum foarte mare de lucru în toată țara și nu au firme de foraje. Există o criză a firmelor care forează. De asemenea, aceste firme nici nu erau prinse la majorarea de tarife asimilate firmelor de construcții și i-am rugat pe ministrul transporturilor și pe ceilalți să prindă în legislație și aceste firme care lucrează la foraje pentru că altfel nu îți mai vine nimeni într-un șantier. Deci au fost niște blocaje destul de mari”, a explicat președintele CJ Suceava. El a mai adăugat că au fost scoase la licitație mai multe tronsoane din autostrada A7, iar în luna iulie ar putea fi scos la licitație și tronsonul spre Pașcani.

Flutur: CNAIR a propus Consiliului Județean să preia construcția Autostrăzii Nordului pe tronsonul Suceava – Frasin, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava