Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că în mandatul 2012 – 2016, când la conducerea Consiliul Judeţean Suceava s-a aflat PSD, a fost o perioadă „cu multe bile negre” pentru dezvoltarea judeţului. Gheorghe Flutur a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în acest mandat, judeţul Suceava a fost izolat, mai multe proiecte de dezvoltare au fost îngropate, iar în cazul unora doar „s-a mimat” că se realizează.

El a subliniat că anul 2016 este unul „cu o miză uriaşi pentru perioada următoare” având în vedere că urmează două rânduri de alegeri, cele locale şi cele parlamentare. „Din acest motiv PNL, un partid extrem de responsabil, tratează cu maximă responsabilitate acest an electoral. La fel, şi filiala PNL Suceava în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor locale. Şi vom încerca să legăm şi alegerile parlamentare de alegerile locale. Asta în sensul implicării viitorilor candidaţi pentru Parlament, la alegerile locale”, a arătat preşedintele liberalilor suceveni.

Flutur a declarat că PNL Suceava îşi propune câştigarea alegerilor locale de anul acesta, şi în special a unui număr majoritar de primari. El a făcut referire în mod special la localităţile importante din judeţ, subliniind că miza cea mai mare pentru PNL este câştigarea Primăriei Suceava de către deputatul Ioan Balan. „Şi celalte municipii şi oraşe sunt importante, la fel cum sunt şi comunele din judeţ. Acum avem un număr important de primari şi îmi exprim speranţa că vom câştiga din nou aceste primării. Dorim să câştigăm şi preşedinţia Consiliului Judeţean, şi după cum se ştie, încă de la jumătatea anului trecut, Colegiul Director m-a desemnat să intru în această bătălie, cap de listă şi candidat la preşedinţia CJ Suceava. Din acest motiv, o miză uriaşă este şi aici, pentru câştigarea unei majorităţi de consilieri judeţeni, având în vedere că va fi un vot indirect prin care se va alege preşedintele Consiliului Judeţean. Îmi doresc acest lucru foarte mult, şi de data aceasta, mai mult ca oricând, îmi doresc o campanie electorală în echipă”, a precizat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că preşedinţia CJ Suceava va putea fi câştigată doar dacă va exista un parteneriat cu primarii PNL.
În altă ordine de ideri, Flutur a spus că perioada 2008 – 2012, în care a fost preşedinte al CJ Suceava, a reprezentat „o experienţă interesantă pentru mine”. Flutur a adăugat că în comparaţie cu mandatul său, în perioada 2012 – 2016 au existat numeroase bile negre în dezvoltarea judeţului. „Dacă ne uităm în urmă, mandatul 2012 – 2016 este unul care are multe bile negre, din punctul meu de vedere, în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului Suceava şi a Bucovinei. De aceea îmi doresc să continui proiectele începute de mine şi de echipa mea, împreună cu primarii cu şi viitorii primari. Şi nu pot să fiu de acord cu izolarea judeţului Suceava, a Bucovinei, cu îngroparea unor proiecte sau cu mimarea lor. Foarte multe lucruri au mers din inerţie pentru că au fost promovate în perioada noastră, şi doar pentru că erau obligaţii, pentru că erau proiecte europene. Şi cred că 2012 – 2016 mai mult s-a axat pe tăiat panglici, decât pe bătălia pe noi proiecte şi pentru poziţionarea Sucevei pe hartă aşa cum trebuie”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că una dintre priorităţile pentru viitorul mandat trebuie să fie atragerea de investitori în judeţul Suceava, în special a celor autohtoni, dar şi a celor străini, în vederea creării de noi locuri de muncă. Liderul PNL Suceava a spus că în perioada următoare „va lua la picior” toate localităţile din judeţ pentru a stabili priorităţile pentru fiecare dintre ele. Gheorghe Flutur a subliniat că programul său de dezvoltare a judeţului Suceava pe care îl va prezenta în campanie va fi „suma programelor primarilor suceveni”. El a mai declarat că priorităţile care vor fi stabilite nu trebuie să fie fanteziste, ci unele realiste, dar care să asigure în principal confortul şi siguranţa populaţiei, locuri de muncă, şi scoaterea din izolare a judeţului Suceava şi a Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava