Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, i-a adresat o întrebare ministrului transporturilor, prin care doreşte să afle dacă se are în vedere alocarea de fonduri pentru modernizarea E 85, pe tronsonul Roman – Suceava – Siret. Flutur i-a transmis ministrului că judeţul Suceava, Bucovina şi Regiunea de Nord-Est, în general, nu beneficiază de un minim necesar dezvoltării în ceea ce priveşte infrastructura. „Dezvoltarea infrastructurii de transporturi va determina creştere economică, dar şi dezvoltarea industriei şi turismului, creşterea numărului de locuri de muncă şi diminuarea şomajului”, a spus Flutur. El a arătat că în Master Planul General de Transport nu au fost incluse obiective de investiţii esenţiale pentru infrastructura de transporturi pentru a asigura dezvoltarea economică a zonei Moldovei. „Aici am în vedere inclusiv legăturile rutiere şi pe calea ferată a judeţului Suceava, cu capitala ţării, legăturile tradiţionale cu Ardealul şi cu judeţele vecine, precum şi legăturile României cu Ucraina”, a precizat liderul PNL Suceava. El a atras atenţia că doar 10% din fondurile prevăzute în Master Planul General de Transport sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va duce la o adâncire a decalajelor dintre regiuni.

Gheorghe Flutur a subliniat că personal susţine că o prioritate pentru această zonă trebuie să fie alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pe E85, pe tronsonul Roman – Suceava – Siret. „Drumul european 85 care străbate Europa de la Nord la Sud, de la Marea Baltică la Marea Egee, traversează Lituania, vestul Belarusului, nord-vestul Ucrainei, România la de la Nord la Sud, apoi Bulgaria, până în Grecia. Subliniez că ruta este una istorică şi care s-a dezvoltat în mod natural, transportatorii preferând acest traseu în special după ce Ucraina a eliminat regimul de viză pentru ţările Uniunii Europene. De asemenea, trebuie spus că începând cu anul 2002, traficul autovehiculelor pe E 85 s-a dublat de la an la an. Şi cu toate acestea, Guvernul PSD a neglijat total această arteră, cum a făcut de altfel cu toată infrastructura zonei”, a mai declarat co-preşedintele PNL Suceava.

În final, Gheorghe Flutur l-a întrebat pe ministrul transporturilor dacă se are în vedere alocarea de fonduri necesare elaborării studiului de fezabilitate pentru modernizarea E 85 de la Roman la Siret, în vederea construcţiei unui drum similar cu cel de pe tronsonul de la Roman la Bucureşti. Flutur a precizat că fondurile pentru acest studiu de fezabilitate, dar şi o eventuală co-finanţare pentru începerea lucrărilor ar trebui incluşi în bugetul de stat pentru anul viitor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava