Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că Bucovina merită o promovare mai puternică, iar acest lucru trebuie să se întâmple în permanenţă. Cu ocazia sărbătorii Zilei Bucovinei, Gheorghe Flutur a pregătit o declaraţie politică pe cre o va susţine în plenul Senatului şi care a fost concepută ca un „omagiu adus Bucovinei”, dar şi ca un mod de a promova această zonă a ţării. Gheorghe Flutur a amintit că senatul României a votat în luna octombrie 2013 proiectul de lege prin care ziua de 28 noiembrie să fie recunoscută ca „Ziua Bucovinei”, acelaşi lucru întâmplându-se ulterior în Camera Deputaţilor, iar anul acesta preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat această lege.
„Nu este corect ca de Bucovina să se amintească doar de acestă zi. Consider că trebuie reluată ofensiva pentru promovarea Bucovinei, pentru că este o regiune care merită acest lucru, pentru oameni, pentru aceste locuri şi pentru tot ceea ce este aici. Şi nimic nu este prea mult pentru Bucovina”, a spus Flutur. El a subliniat că în continuare va continua să insiste ca Bucovina să fie readusă în atenţie la nivel naţional, dar şi pentru promovarea şi realizarea de noi investiţii pentru dezvoltarea acestei zone.

În declaraţia politică a lui Gheorghe Flutur, acesta le prezintă colegilor senatori istoria Bucovinei, dar în mod special ceea ce a reprezentat această regiune pentru România „şi pentru această parte a lumii”. „Bucovina e o Europă în miniatură, un model de convieţuire multietnică, un model organizatoric, o zonă plină de tradiţii şi cultură”, a spus Gheorghe Flutur.

El a sublniat că Bucovina este una dintre principalele zone turistice ale României datorită condițiilor de relief favorabile de care dispune, a frumuseții peisajelor, a purității aerului, apelor, zonelor montane, a tradițiilor și obiceiurilor populare păstrate până în zilele noastre, a specificului gastronomiei moldovenești și nu în ultimul rând al ospitalității binecunoscute a localnicilor.

Gheorghe Flutur a subliniat că Bucovina este şi „Ţinutul Mănăstirilor”, oferind excelente oportunități în practicarea multor forme de turism, cum ar fi turismul cultral, montan, balnear, ecoturismul, turismul religios, turismul rural şi agroturismul. El a mai amintit că Bucovina pune la dispoziţie peste 10.000 locuri de cazare, însă zona are nevoie în continuare de investiţii. „Bucovina are nevoie proiecte cu fonduri europene vizând investiţii în infrastructura turistică, în crearea de rute culturale, în dezvoltarea serviciilor sau în valorificarea particularităților gastronomiei regionale. Sunt pensiuni, dar trebuie să existe şi pârtii de schi. Pot fi promovate proiecte turistice de sate-muzeu, cum sunt Ciocăneşti, Bilca sau Mălini. Bucovina poate foarte bine, de asemenea, să pună în valoare multiculturalitatea”, a mai precizat Flutur.
Gheorghe Flutur a ţinut să reamintească şi de acţiunile pe care le-a organizat imediat după ce a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean , respectiv evenimentele care au avut loc în data de 28 noiembrie 2008 în Suceava, la împlinirea a 90 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Flutur a rememorat acţiuni precum reconstituirea momentul intrării ostaşilor români în Bucovina, dar şi de evenimentele organizate în centrul Sucevei, la care au participat mii de persoane, evenimente încheiate cu o mare Horă a Unirii dansată pe esplanada Casei de Cultură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava