MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că este hotărât să continue ”seria proiectelor curajoase de dezvoltare a infrastructurii județului”. El a făcut referire la mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței deliberativului județean din data de 29 ianuarie, czare vizează investiții importante pentru dezvoltarea socio-economică a județul Suceava în general și a turismului în special.

Reabilitarea drumului județean DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț

Flutur a făcut referire în primul rând la reabilitarea drumului județean DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț. ”La această dată, Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiții Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânișoara – Iesle – limită județul Neamț, km 19+000-33+600, județul Suceava. Ca urmare a modificărilor legislative referitoare la actualizarea prețurilor la materiale precum și la manoperă, a interpretărilor diferite dintre achizitor și constructor, contractul de proiectare și execuție lucrări a fost reziliat. Pentru a nu pierde finanțarea este necesar a se iniția cât mai urgent posibil o nouă procedură de atribuire a contractului de lucrări. S-a întocmit o estimare cantitativă și valorică a lucrărilor rămase de executat și s-a procedat la actualizarea valorii devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a sumei necesară pentru cofinanțare. Având în vedere cele de mai sus, am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat, a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul Județului Suceava, pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limita judeţ Neamţ, km 19+000-33+600, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean”, a explicat Flutur.

Asfaltarea drumului județean DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea

Un alt proiect vizat de Flutur se referă la asfaltarea drumului județean DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea. ”Obiectivul se află amplasat în intravilanul și extravilanul localităților Câmpulung Moldovenesc și Stulpicani și aparține domeniului public de interes județean aflat în administrarea Consiliului Județean Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Prin acest proiect se propune modernizarea infrastructurii rutiere, prin asfaltarea drumului județean DJ177B, pe o lungime totală de 6,26 km. Drumul propus spre modernizare a fost întreținut cu pietriș, dar datorită acțiunii agenților de mediu (ploi, zăpadă, cicluri repetate de îngheț-dezgheț) și a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă, drumurile sunt improprii circulației rutiere în condiții de confort și siguranță. Această investiție este o necesitate, deoarece prin asfaltarea tronsonului de drum județean DJ 177B, se va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță, îmbunătățirea condițiilor de transport. În vederea demarării lucrărilor de asfaltare, a fost întocmită Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții „Asfaltare DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea, km 3+000 – 9+300, județul Suceava”.
Am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție ( D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții „Asfaltare DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea, km 3+000 – 9+300, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean”, a spus șeful administrației județene.

Modernzarea drumului județean DJ 174C, Panaci – Bilbor

În fine un alt proiect promovat de Gheorghe Flutur vizeează modernzarea drumului județean DJ 174C, Panaci – Bilbor. ”La această dată, Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiții Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor, județul Suceava. În anul 2018, în urma procedurii de achiziție publică, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a încheiat contractul de servicii privind elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a caietelor de sarcini necesare execuției lucrărilor, documentațiile fiind predate la sfârșitul anului 2018. Având în vedere faptul că documentația tehnică a fost realizată în anul 2018 iar la această dată au intervenit modificări legislative iar mai multe norme și normative tehnice au fost abrogate sau reactualizate a fost necesar actualizarea proiectului tehnic, a devizului general precum și actualizarea documentațiilor pentru avize necesare obținerii autorizației de construire și demararea procedurii de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor. Am inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat, a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul Județului Suceava, pentru obiectivul de investiții ”Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean”, a explicat Flutur. El a adăugat că va continua, de asemenea, promovarea consistentă a brandului Bucovina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava