MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în a doua jumătate a anului 2022 buldozerele vor intra efectiv în brazdă pentru a lucra la autostrăzile care vor lega Suceava de Ardeal și de București. Prezent la Vatra Dornei alături de premierul României, Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode, Gheorghe Flutur a spus că cei doi oficiali guvernamentali au anunțat susținerea pentru cele două investiții de infrastructură. „Premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor anunțau două investiții infrastructură marcă: autostrada Siret -Suceava – București, A7, deci drumul pe patru benzi, la care așteptăm undeva la jumătatea lunii iulie deznodământul licitației pentru studiul de fezabilitate. Și am discutat cu domnul ministru și ne spunea că sunt doi ani în care se face toată documentația, proiectul tehnic și exproprierile și durata aferentă a licitației. Practic 2022 va fi anul în care trebuie să ne gândim că băgăm buldozerele pentru a face legătura dintre Suceava și București, printr-o autostradă. La fel cum vom face și cu autostrada nordului, Suceava – Bistrița – Dej – Satu Mare, care trece prin Vatra Dornei”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că pentru Vatra Dornei există un proiect foarte curajos pentru o centură ocolitoare, care face parte integrantă din Autostrada Nordului. Flutur a precizat că proiecte pentru șosele de centură sunt și pentru Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și pentru a doua rută ocolitoare a municipiului Suceava. Și cred, că putem undeva în 2022, în partea a doua a anului să ne gândim că vor intra în lucru. Sigur, sunt proceduri, pentru exproprieri, proiectul tehnic și toate astea nu sunt ușoare, dar eu sper să ne întâlnim tot așa pe șantier, să deschidem centuri ocolitoare, care înseamnă inclusiv tuneluri”, a spus șeful administrației județene.

La rândul său, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că în mod sigur dacă PNL va fi la guvernare aceste proiecte mari de infrastructură vor fi finalizate în maxim trei ani, iar „dacă vor fi alții le vor termina în 12 ani”.

Afirmația lui Ludovic Orban a fost completată de Gheorghe Flutur, care a spus că în județ sunt două exemple de proiecte mari de infrastructură care au fost întârziate de guvernările PSD, respectiv șoselele de centură din Suceava și Rădăuți. „Sunt două mostre în județ care au avut un bypass de 7 ani. Centura Sucevei, care a avut pauză, eclipsă de soare între 2012 și 2018, și centura Rădăuțului, care trebuia să înceapă, în 2012, când s-a câștigat licitația, dar nu au finanțat-o. Și au început-o tot în 2018. De aceea, aceste amânări au costat mult dezvoltarea județului Suceava și a Bucovinei”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur: Cred că în 2022 vom putea băga buldozerele în brazdă pe autostrăzile spre Ardeal și București, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava