Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat faptul că datele oficiale din ultimele zile arată un trend în scădere al numărului bolnavilor de coronavirus din judeţului Suceava, concomitent cu o creştere a numărului sucevenilor vindecaţi de această boală. Declaraţia lui Gheorghe Flutur a fost făcută după ce potrivit unui raport oficial în județul Suceava sunt 1401 de persoane vindecate. De asemenea, potrivit situației repartizării cazurilor confirmate COVID 19 până la data de 7 mai 2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 968 cazuri COVID 19 în evoluție, din care 105 de cazuri in cele 8 localitati limitrofe municipiului Suceava aflate în carantină și 304 cazuri în municipiul Suceava.

Din cele 114 localități ale județului Suceava, un număr de 62 de localități nu înregistrează nici un caz COVID 19, iar un număr de 32 de localități au înregistrate un număr de maxim 10 cazuri, trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.

„Se poate observa un trend bun în ceea ce priveşte situaţia epidimiologică din judeţ. Dar şi o situaţie bună la Spitalul Judeţean Suceava şi în centrele sociale. „Ţin de apreciez în mod special situația de la Spitalul Județean Suceava, unde personalul medical, medici, asistente și infirmiere au revenit în procent foarte mare <pe front>”, a declarat Flutur. El a subliniat că datele oficiale din județ, care sunt actualizate zilnic, se vor constitui în argumente puternice în vederea luării deciziei de ieșire din carantină a Sucevei și a celor opt localități învecinate. ”Vreau să mulțumesc cetățenilor din județ pentru că au respectat normele, dar și personalului medical pentru implicarea în lupta pentru salvarea de vieți”, a spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava