Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a inspectat astăzi lucrările de modernizare a drumului județean Stulpicani-Codrii Seculari Slătioara unde a început turnarea primului strat de asfalt și a anunțat că ultima porțiune de 3,9 kilometri va fi finalizată în aceastpă toamnă. El a amintit că în ultimii doi ani au fost asfaltați 19 km de drum județean de la Frasin până la Stulpicani ”pe care se merge curea” arătând că lucrarea a fost una grea. ”Aici a  fost o lucrare mai grea pentru că acest pârâru Slătioara în urma inundațiilor de anii trecuți a produs foarte multe pagube. Sunt 21 de podețe, 2 poduri dintre care unul de 14 metri și altul de 6 metri, 1,1 km de gabioane, avem aici arocamente și ce e mai important că am reușit să lăgim drumul. Toată platforma are o lățime de 7 metri din care 5,5 metri e carosabilul asfaltat pe două sensuri și pentru mine e o marte bucurie că alături de drumul de la Izborul Alb-Rarău în această toamnă îl vedem afaltat și pe acesta de la Slătioara”, a spus Flutur.

Drumul va pune în valoare obiectivul UNESCO Codrii Seculari Slătioara

El a arătat că prin această investiție se pune practic în valoare obiectivul turistic UNESCO Codrii Seculari de la Slătioara. ” A fost recunoscut de UNESCO în 2017. Este o suprafață de pădure seculară de peste 1000 de hectare spre masivul Rarău.  Este unic pentru că este un amestec de rășinoase cu fag cu o floră specifică.  Sunt aici exemplare de arbori de peste 300-350 de ani vechime și foarte mulți oameni din Europa care au mai multe cunoștințe în probleme de mediu, de  ecositeme, de păduri vin să viziteze Codrii Seculari de la Slătioara. Numai zilele trecute au fost aici autocare multe. La capăt drumului vom face un spațiu unde să întoarcă autocarele și vom amenaja parcări.  Am discutat și cu cei de la Direcția Silvică și am solicitat să găsească specialiști silvici vorbitori de  limbi străine pentru că unii dintre turiști au nevoie de traduceri”, a spus președintele Consiliului Județean.

”Zilele acestea vom anunța Planul Național de Investiții care înseamnă și mai multe șantiere nu numai ale Consiliului Județean ci și la Primării”

El a ținut să precizeze că în județ se lucrează în foarte multe locuri și a recomandat celor care critică și au miopie să vină pe șantiere să vadă cu ochii lor. ”Am să spun ceva și poate și pentru cei care critică faptul că nu se asfaltează. Să știți că acum turnăm asfalt în zona Găinești-Slatina, turnăm asfalt la Mușenița, se lucrează la drumul județean Pleșa- Mănăstirea Humorului,  se toarnă asfalt la Grădinița- Coșna, s-a finalizat și pe 2 septembrie recepționăm drumul județean  de la Boroaia, se lucrează la casetare la Hârtop-Vulturești, se lucrează pe axa Suceava-Dolhasca. Azi am fost în șantier și erau158 de muncitori cu utilaje. Chiar dacă unii au mai întârziat la lucrări noi ținem foarte aproape și vom recupera.  Există multe lucrări în județul Suceava. E drept că zilele acestea vom anunța Planul Național de Investiții care înseamnă și mai multe șantiere nu numai ale Consiliului Județean ci și la Primării, înseamnă apă, canalizare, înseamnă noi drumuri comunale și județene, înseamnă gaz metan. Așadar și pentru cei mai răutăcioși oameni care au miopie și nu văd că se lucrează în județul Suceava îi invit pe aceste șantiere să vadă”, a conchis Gheorghe Flutur.

Flutur de pe șantierul drumului Stulpicani-Codrii Seculari Slătioara: ”Cei mai răutăcioși oameni care au miopie și nu văd că se lucrează în județul Suceava îi invit pe aceste șantiere” (FOTO), 7.4 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (7 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava