MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în plenul deliberativului județean, că în momentul de față instituția pe care o conduce are proiecte de modernizare pe nu mai puțin de 22 de drumuri județene. Gheorghe Flutur a făcut aceste precizări după ce Consiliul Județean a aprobat alocarea de fonduri pentru angajarea unui avocat sau a unei case de avocatură pentru a reprezenta în instanță administrația județeană în litigiile apărute după rezilierea contractului pentru lucrările de modernizarea a drumului Suceava – Iași. În cadrul discuțiilor, angajarea unei case de avocatură a fost contestată de o serie de consilier PSD, printre care și Cristian Maxim, care a spus că CJ Suceava are juriști care ar putea să se ocupe de aceste dosare din instanță.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că acest subiect ce ține de litigiul comercial pe care Consiliul Județean îl are în instanță după rezilierea contractului pentru lucrările la axa strategică Suceava – Iași „a trezit multă pasiune”. „Eu vreau să cred și am convingerea că noi toți de aici luptăm pentru ca interesele județului și ale Consiliului Județean Suceava să fie apărate. Nu noi am fost cei care am reziliat un contract sau din cauza noastră. Nu noi. Și știți bine. Nu cred că e corect să ne pronunțăm noi la jumătatea drumului ce s-ar putea întâmpla. Noi trebuie să apărăm banul public, interesele județului Suceava. Și o spun pentru informarea corectă a populației județului Suceava. S-a făcut acea reziliere. A trebuit ca noi să avem reacție. Aparatul nostru de juriști, de specialiști au avut procedurile în instanță. Litigiile comerciale. Pentru numele lui Dumnezeu, astăzi în județul Suceava sunt pe 22 de drumuri județene proiecte de modernizare. Un proiect este afectat de un litigiu comercial. Îmi pare rău și regret. Și îmi pare rău de disconfortul pentru populația care nu poate să beneficieze acum de aceste drumuri”, a spus președintele CJ Suceava.

El a amintit care sunt drumurile aflate în curs de modernizare, respectiv Hârtop – Vulturești, Boroaia, Slatina, Mălini, Bilbor, Coșna, Izvorul Alb, care a fost finalizat astăzi, Pleșa – Solonețul Nou, Mușenița, Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi, Slătioara, Prihodiște. „La acestea se adaugă și covoarele asfaltice proaspete puse de noi, Consiliul Județean Suceava de la Șaru Dornei, Dorna Candreni, Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Măneuți, toate în acest an, Volovăț, Burla, Straja, Brodina, Botoșana. Acestea nu înseamnă nimic? Ba da, înseamnă proiecte. Sigur că noi avem experiență. Sunt în al treilea mandat. Am avut foarte multe proiecte de drumuri. Însă din păcate apar și astfel de chestiuni comerciale. Eu vreau să respectăm întru totul legislația. Trebuie să spun că am făcut acea expertiză tehnică cu situația din șantier și a trebuit să respecți niște etape. Pentru că ești verificat și e normal să respectăm aceste etape. S-a dat ordin de începere la serviciul de actualizare a devizului general pentru axialul Suceava – Iași, pentru că se schimbă valorile. Sunt firme de specialitate care pe procedură vin să-ți calculeze noile valori de deviz. E un termen undeva în jurul datei de 15 august ca să se termine devizul actualizat și să intrăm în linie dreaptă pe proceduri”, a spus Flutur.

Flutur despre investițiile în infrastructura rutieră: Astăzi avem proiecte de modernizare pe 22 de drumuri județene. Îmi pare rău pentru disconfortul creat pe axialul Suceava – Iași, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava