MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este nemulţumit de sumele primite anul acesta de judeţului Suceava, din partea fostei guvernări, pentru lucrările de îndiguire a cursurilor de apă. La Palatul Administrativ a avut loc astăzi o întâlnire între Gheorghe Flutur, directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, Emil Vamanu şi primarii din judeţ în cadrul căreia aceştia din urmă şi-au prezentat nevoile de investiţii pentru lucrări de îndiguire a cursurilor de apă sau pentru alte lucrări pentru protecţie împotriva inundaţiilor. De precizat că mai mulţi primari au solicitat fonduri pentru refacerea efectelor negative provocate de ultimele inundaţii care au avut loc în judeţul Suceava în cursul acestui an.
După ce primarii suceveni şi-au prezentat păsurile, directorul ABA Siret, Emil Vamanu, a precizat faptul că suma pe care Ministerul Mediului a alocat-o judeţului Suceava pentru anul acesta este de 1,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru trei obiective de investiţii. Vamanu a mai precizat că din fondurile proprii ale instituţiei pe care o conduce mai sunt alocate 6,3 milioane de lei, pentru alte patru investiţii în domeniul apelor. „Trebuie să recunoaştem că nu avem bani”, a spus Vamanu.
Directorul ABA Siret a ţinut să sublinieze faptul că după inundaţiile de anul acesta, judeţul Suceava se află pe primul loc naţional în ceea ce priveşte numărul de localităţi afectate. „La inundaţiile din ianuarie – februarie au fost cinci localităţi, la cele din perioada 24 mai – 20 iunie au mai fost 151 de localităţi, iar între 25 iunie şi 6 iulie au fost afectate 36 de localităţi. Ceea ce s-a întâmplat face ca judeţul Suceava să fie pe primul loc în România din punctul de vedere al problemelor înregistrate după inundaţii”, a declarat Emil Vamanu. El a atras atenţia că din păcate, în urma inundaţiilor au apărut probleme şi la lucrările deja realizate pe cursurile de apă, care au fost făcute conform proiectelor, „şi la care am spus că nu vor fi probleme”.
Pe de altă parte, el a precizat că are în atenţie toate problemele semnalate de primari, adăugând că pentru judeţul Suceava sunt deja pregătite 16 studii de fezabilitate pentru proiecte de lucrări pe cursurile de apă. În condiţiile în care finanţările nu sunt suficiente pentru aceste investiţii, Emil Vamanu a precizat că există posibilitatea atragerii de fonduri prin Planul Operaţional de Infrastructură Mare, precizând că doar proiectele pentru lucrările pe cursul râului Suceava se ridică la suma de 50,6 milioane de euro.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că nu vrea să facă politică, însă nu poate să nu remarce faptul că Suceava a fost uitată de fosta guvernare atunci când a venit vorba de alocarea de fonduri pentru lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor. „Noi trebuie să fim mai uniţi şi să o invităm pe doamna ministru a mediului, şi pe domnul premier la o întâlnire în care principala temă trebuie să fie: <Suceava, judeţul cu gradul cel mai mare de expunere la inundaţii>. Vorbim de investiţii pentru anul acesta de 1,3 milioane de lei. Atât a avut judeţul Suceava pentru combaterea inundaţiilor?! Banii ăştia nu ajung nici pentru lucrările care sunt necesare la Voitinel sau Arbore. Din acest motiv trebuie să o invităm pe doamna ministru pentru o prioritizare a investiţiilor”, a declarat Flutur. El a adăugat că judeţul Suceava trebuie să se lupte pentru a obţine finanţările europene pentru proiectele mari de investiţii pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, cum este şi suma din proiectul de 50,6 milioane de euro pentru cursul râului Suceava.

Flutur este nemulţumit de banii primiţi de judeţ pentru lucrările de îndiguire a cursurilor de apă, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava