Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că pe site-ul de internet al Consiliului Judeţean vor fi prezentate poveşti de succes ale unor suceveni care au avut curajul să investească în judeţ şi care au şi reuşit în domeniul în care activează. Gheorghe Flutur a făcut acest anunţ în cadrul unei întâlniri cu sucevenii plecţai la muncă în străinătate şi care în această perioadă s-au întors acasă. În cadrul şedinţei de la Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe suceveni să aibă curajul să se întoarcă în Suceava şi să investească. La întâlnire au fost prezenţi şi primarul Sucevei, Ion Lungu şi prefectul Constantin Harasim.
„Vom crea un site cu exemple de bune practici, poate vă molipsiţi şi o să veniţi să investiţi aici în judeţ. Dacă noi nu vă încurajăm, iar voi nu veniţi cu simţ antreprenorial o să vină alţii. M-ar durea sufletul să văd că vin investitori străini, iar sucevenii să meargă să lucreze cu ziua la ei”, a spus Flutur. În cadrul discuţiilor, unii dintre sucevenii din Diaspora au precizat că una dintre problemele cele mai mari cu care se confruntă atunci când vor să investească este birocraţia excesivă, perioada mare necesară pentru înfiinţarea unei firme, iar unul dintre ei a reclamat faptul că la E.On a fost nevoit să aştepte nu mai puţin de şase ore pentru a depune o simplă declaraţie. De asemenea, unii dintre cei care au luat cuvântul au spus că an de an ridică aceleaşi probleme, însă din păcate nu se întâmplă nimic.

Ca răspuns, Gheorghe Flutur a spus că va face demersuri la nivel central pentru a reduce birocraţia. „Aveţi dreptate, avem această obligaţie să reducem birocraţia. Dar în acelaşi timp trebuie să vedeţi şi poveştile de succes din judeţ”, a subliniat Flutur. El a propus că în viitor să fie organizate chiar şi vizite ale sucevenilor din Diaspora la mai multe investiţii private de succes. Gheorghe Flutur le-a spus sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate că agricultura şi turismul sunt domeniile în care se poate investi cu succes în judeţul Suceava. „Judeţul Suceava începe să fie atractiv, şi m-ar durea sufletul să văd că vin crescători din Italia, iar sucevenii să meargă ciobani la ei”, a spus preşedintele CJ Suceava. El i-a mai îndemnat pe sucevenii din Diaspora să înceapă să se organizeze şi să solicite companiilor aeriene curse din Suceava către destinaţiile externe care ar putea să asigure un număr mare de pasageri.

În finalul discuţiilor, Gheorghe Flutur a spus că îl bucură faptul că proiectul Luna Diasporei a prins contur, „şi că dă roade”. În acest context, el a amintit că urmează ca la Milano să fie organizat un târg de promovare a judeţului, cu prezentarea oferta turistic şi gastronomia acestei zone, iar la Londra se intenţionează a se organiza o seară bucovineană.

Gheorghe Flutur a precizat că la propunerea unei sucevence din Anglia, Alina Balaţchi, în judeţul Suceava se va organiza anul viitor o tabără pentru tineri, administraţia judeţeană urmând să sprijine această acţiune.

De asemenea, şeful CJ Suceava a anunţat că instituţia pe care o conduce va începe să lucreze în cel mai scurt timp la site-ul de internet cu poveşti de succes ale investitorilor din judeţ. El a mai subliniat că sucevenii din Diaspora pot fi principalii susţinători pentru dezvoltarea numărului de curse internaţionale de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Flutur față în față cu diaspora suceveană, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava