Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului economiei, Mihai Tudose, să precizeze în mod clar care este termenul de finalizare a magistralei de gaz metan pe tronsonul dintre Pojorâta şi Vatra Dornei. Gheorghe Flutur i-a amintit ministrului economiei că în cazul acestei investiţii, Guvernul s-a obligat să continue lucrările la magistrala de gaz pe acest tronson, însă acestea sunt sistate încă din anul 2013. „Aducerea gazului metan până în Vatra Dornei are drept scop îmbunătăţirea standardului de viaţă a locuitorilor, prin ameliorarea infrastructurii termice a unităţilor administrativ teritoriale din zonă. Gazul metan este aşteptat de populaţie, iar mulţi primari şi agenţi economici din zonă îşi leagă speranţa de dezvoltare a unor noi investiţii de existenţa gazului metan”, a declarat Flutur. El a amintit că magistrala de gaz metan este deja finalizată pe tronsonul Frasin – Câmpulung Moldovenesc – Pojorâta. Lierul PNL Suceava a subliniat că terminarea magistralei până la Vatra Dornei este absolut necesară în condiţiile în care a fost finalizată construcţia centralei termice de cogenerare din acest municipiu.
„Conectarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale permite dezvoltarea acelor sectoare industriale care folosesc gazul metan ca materie primă, cu implicaţii directe asupra creşterii productivităţii, creşterii calităţii vieţii populaţiei, a atractivităţii localităţilor pentru potenţialii investitori străini”, a spus Flutur.
El a subliniat faptul că o astfel de investiţie este extrem de importantă având în vedere că potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, în această regiune doar 29 de municipii şi oraşe sunte conectate la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, în timp ce majoritatea comunelor şi satelor nu sunt conectate. Gheorghe Flutur a precizat că în această regiune doar 2,58% din localităţi sunt conectate la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.
„Regiunea de Nord-Est este cea mai mare ca suprafaţă şi populaţie, dar se situează pe ultimul loc în România în raport cu produsul intern brut regional pe cap de locuitor. Acest lucru se datorează pe de o parte nivelului scăzut al productivităţii, iar pe de altă parte nivelului infrastructurii fizice şi de utilităţi, care este unul dintre cele mai scăzute din punct de vedere cantitativ şi calitativ. De asemenea, regiunea înregistrează un nivel ridicat al ratei şomajului, drept pentru care se impune luarea unor măsuri privind reducerea decalajului existent faţă de regiunile dezvoltate ale României”, a declarat co-preşedintele PNL Suceava.
Având în vedere toate aceste Gheorghe Flutur i-a cerut ministrului economiei să precizeze situaţia finanţărilor pentru această investiţie în perioada 2013 – 2015 dar şi graficul pentru continuarea lucrărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava