Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îi solicită ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile Dîncu, să găsească soluţii pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău. Gheorghe Flutur a atras atenţia că primăria din Câmpulung Moldovenesc nu are posibilitatea de a atrage noi surse de finanţare pentru continuarea şi finalizarea acestei investiţii. Flutur a mai arătat că mai mult, în anul 2014, primăria acestui municipiu a fost obligată, în urma unor hotărâri judecătoreşti, să achite constructorilor suma restantă la plăţile din 2012 în valoare de aproape 6,6 milioane de lei. „Primăria ar fi încercat să continue investiţia din fonduri proprii, dar administraţia locală a mai primit o somaţie la plată şi un titlu executoriu pentru o datorie de aproape 500.000 de euro. Suma reprezintă o rată a unui credit contractat de Consiliul Judeţean Suceava pentru proiectul Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, a explicat Gheorghe Flutur într-o interpelare adresată ministrului Dîncu.

Flutur a arătat că municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional, iar aprobarea proiectului pentru pârtia de schi de pe Rarău a determinat mai mulţi investitori în turism să deschidă în zonă unităţi de cazare şi de alimentaţie publică, pentru care au luat credite iar acum au dificultăţi la rambursarea acestora. Gheorghe Flutur a subliniat că investiţia în pârtia de schi de pe Rarău este de o importanţă majoră pentru judeţul Suceava şi pentru întreaga zonă. „Pârtia este primordială pentru promovarea zonei, în vederea atragerii de turişti şi investiţii. Finalizarea obiectivului va conduce la crearea de noi locuri de muncă, la creşterea veniturilor la bugetul de stat şi la bugetul local. De asemenea, această investiţie reprezintă o importantă sursă de venituri, atât pentru administraţia locală, cât şi pentru populaţie, industria turismului fiind în momentul de faţă singura perspectivă de dezvoltare a zonei”, a declarat liderul PNL Suceava.

El a mai precizat că cetăţenii din Câmpulung Moldovenesc şi din localităţile învecinate îşi găsesc din ce în ce mai greu locuri de muncă, în condiţiile dispariţiei mineritului, a închiderii unor întreprinderi mari, cum ar fi fabrica de încălţăminte Montana, în timp ce fabrica de mobilă este în proces de închidere, iar fabrica de lapte „Rarăul” şi-a restrâns foarte mult activitatea.

„Construcţia pârtiei ar putea duce la investiţii în structuri de cazare şi servicii turistice. Se vor crea locuri de muncă în noile structuri de primire turistică, precum şi în exploatarea directă a pârtiei, respectiv specialişti în transport pe cablu, mecanici, personal de manipulare şi întreţinere, monitori, ghizi, personal salvamont şi de prim-ajutor medical. De asemenea, îşi vor putea găsi locuri de muncă şi constructorii, transportatorii de persoane şi de marfă, meşterii populari şi crescătorii de animale”, a precizat preşedintele PNL Suceava.

El i-a transmis ministrului Vasile Dîncu că pentru finalizarea lucrărilor la întreaga investiţie, adică cele două tronsoane ale pârtiei, mai este necesară suma de 12,4 milioane de euro, din care o sumă 5,8 milioane de euro este necesară pentru terminarea lucrărilor la tronsonul I. „Solicităm identificarea de soluţii de finanţare în vederea finalizării pârtiei. O variantă ar putea fi realizarea parţială a obiectivului de investiţii, respectiv tronsonul I, care este realizat în procent de peste 70%, şi care poate funcţiona independent de tronsonul II. Apoi, după darea în folosinţă a primului tronson, veniturile obţinute pot fi folosite pentru continuarea investiţiei la tronsonul II”, a spus Flutur.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău are o lungime de 2,8 kilometri, iar până în momentul de faţă s-au finalizat lucrările la instalaţia de transport cablu cu telegondolă, în timp ce lucrările la profilarea pârtiei, parcare sau pentru montarea tunurilor de zăpadă şi a instalaţiei de iluminat sunt realizate în procente cuprinse între 50% şi 80%.

Flutur îi cere ministrului Dîncu să găsească soluţii pentru terminarea pârtiei de schi de pe Rarău, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava