Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul ambulatoriu al Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava va fi gata la roșu în aprilie însă va fi funcțional din luna septembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, după vizita de lucru pe care a efectuat-o joi pe șantier, alături de managerul Spitalului Județean, Vasile Râmbu și de directorul medical Mircea Macovei. Flutur a ținut să sublinieze că noul ambulatoriu al Spitalului Județean este cea mai mare construcție ridicată în această zonă după 1989 valoarea investiției cifrându-se la 8,2 milioane de euro.

Ambulatoriul care este construit lângă Spitalul Județean, într-o laterală a acestuia se întinde pe o suprafață de 4.100 metri pătrați și este compus din demisol, parter și patru nivele. El va dispune de o parcare de 50 de locuri și de spații verzi. Construcția lui a început în noiembrie anul trecut.

Noul ambulatoriu se întinde pe o suprafață de 4.100 metri pătrați și este compus din demisol, parter și patru nivele

”Această lucrare a început cu finanțarea CJ și a Spitalului iar la finele anului trecut a trecut pe finanțare europeană. Așa s-a hotărât. Cei care au fost harnici au avut curaj și au investit fonduri Uniunea Europeană a venit și le-a decontat. De aceea noi am trecut pe Programul Operațional Regional axa 3 2014-2020 investiții în spitale. Îmi pare rău că spitalele regionale nu se construiesc. La noi se întâmplă lucruri pozitive și vreau să știți că suntem în linie dreaptă și lucrarea va fi decontată de fonduri europene. Un mare câștig pentru județul Suceava. Am început noi finanțarea și vom continua cu încă cu vreo 2 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură”, a spus Flutur.

”Construim de fapt o policlinică cu ultima tehnică de dotare la zi”

Gheorghe Flutur a precizat că noul ambulatoriul este extrem de necesar în condițiile în care în ultimul timp a crescut foarte mult adresablitatea de la 47.000 de persoane în 2009 la circa 200.000 în prezent iar estimările de viitor sunt undeva la 250.000-300.000 de persoane. El a arătat că la ambulatoriul de la Spitalul Județean vin nu doar pacienți din județul Suceava ci și din județele vecine.

”Construim de fapt o policlinică cu ultima tehnică de dotare la zi. Aici va fi un program de 7 ore pentru că medicii vor fi și în secțile spitalului dar la ambulatoriu vor fi 7 ore prin rotație. Deci vom încerca să fim foarte prompți. Discuția a fost să luăm în calcul după orele de program cu tarife pe care să le stabilim, propuse de ei și aprobate de CJ, să poată să facă consultații medicii și în afara programului la Spital, în Policlinica acestui spital și atunci sunt unii care pot veni pe programare, sunt unii care nu pot veni și pot să vină după masa. Ne gândim și la această formă de colaborare”, a spus Flutur. Șeful administrației județene a menționat că noul ambulatoriu va fi dotat și cu un scintigraf, un aparat care depistează afecțiunile patologice pe care aparatele clasice nu le pot depista în special la bolnavii de cancer. Gheorghe Flutur a apreciat ritmul bun al lucrărilor și a ținut să mulțumească pentru asta atât constructorului cât și managerului Vasile Râmbu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava