MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în perioada următoare trebuie demarată o amplă campanie de informare și pregătire a populației județului și a agenților economici cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Anunțul a fost făcut, astăzi, în ședința extraordinară a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Suceava, în care s-a discutat despre deschiderea depozitului ecologic de deșeuri de la Moara.

În deschiderea ședinței, Gheorghe Flutur a spus că atât Consiliul Județean, cât și primăriile trebuie să realizeze campanii de informare cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor. Flutur a precizat că în aceste campanii de informare trebuie să fie implicate și organizații non-guvernamentale, unitățile de învățământ, consilierii lcoali și județeni, dar și bisericile. El a subliniat faptul că dacă nu vor fi colectate selectiv, deșeurile nu vor fi primite în noile depozite ecologice din județul Suceava.

La rândul său, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredecnciuc, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, a spus că depozitul de la Moara trebuie să fie pus în funcțiune, în condițiile în care gropile care sunt deschide în prezent au autorizația de mediu expirată și sunt pline. Viorel Seredenciuc a adăugat că deschidrea în regim de urgență a depozitului ecologic de deșeuri de la Moara, lucru permis de un memorandum adoptat de Guvern, este o soluție care trebuie pusă în practică în condițiile în care procesul pentru soluționarea contestației la licitația de atribuire a operatorului de deșeuri ar putea să dureze și doi ani.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava