MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la inaugurarea zborurilor de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” către capitala Belgiei, Bruxelles, că ziua de astăzi este „este o zi mare pentru Suceava”. Compania Tui Fly, din Belgia, a inaugurat, vineri, zborurile pe ruta Suceava – Belgia, care vor fi operate în zilele de luni și vineri. În momentul de față compania belgiană Tui Fly operează pe un singur aeroport din România, cel din Suceava. „În spatele meu este avionul companiei Tui Fly din Belgia, care face legătura Suceava – Bruxelles. Asta înseamnă legătura dintre Suceava și capitala Europei, Bruxelles. De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple. Astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie, care operează în România pe singurul aeroport, la Suceava. Și vreau să mulțumesc comunității de suceveni de la Bruxelles. Am fost acum câțiva ani la ei, în 2018, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Și vreau să îi mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru asta”, a spus șeful administrației județene.

El a spus că îl bucură foarte mult că în momentul de față sunt cinci companii care vor opera de pe Aeroportul Ștefan cel Mare, din care trei au anunțat anul acesta că vor veni la Suceava. „În afară de Tarom și Wizz Air, care sunt mai vechi aici la Suceava, a venit Blueair, Ryan Air și astăzi Tui Fly. Este un mare succes pentru Suceava. Sunt 14 destinații de pe acest aeroport, din care 13 sunt externe, în opt țări, Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Bruitanie, dar și Turcia, Grecia și Egipt. Din păcate pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă din nou pasageri, iar de luni Belgia relaxează măsurile de pandemie și cu ocazia asta sunt convins că vor fi cursele pline. Un câștig și dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în momentul de față se poartă tratative avansate și pentru alte destinații, respectiv Dublin, Munchen, Madrid și Tel Aviv. „Vom vedea toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcțiune a noului terminal de aici de la Suceava, ca să putem răspunde așteptărilor pasagerilor care vor să vină și să plece de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Flutur la inaugurarea zborurilor spre Bruxelles: „Este o zi mare pentru Suceava”. El anunță negocieri pentru Dublin, Munchen, Madrid și Tel Aviv, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava