Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, urmărește îndeaproape calendarul revenirii la normal a activităților medicale la Spitalul Judeţean de Urgentă ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Flutur anunță că o analiză avută la Spitalul Judeţean arată că se pot face deja internări pentru chirurgie pediatrică și neurologie, atât pentru pacienți COVID cât și non-COVID.

Așa cum sunt organizate lucrurile, a precizat Flutur, la mijlocul săptămânii viitoare se vor putea deschide 5 nivele ale Spitalului Nou pentru pacienți non-COVID.

”Medicul epidemiolog, care a semnat recent un contract cu Spitalul Județean, va verifica și aviza soluția de separare a circuitelor funcționale COVID și non-COVID, pentru a face posibilă revenirea în scurt timp a funcționării Spitalului la activitățile anterioare pandemiei, care va fi în proporție de 70%, într-o primă etapă. Aceste circuite au fost prezentate și analizate în ședința Consiliului medical, fiind discutate și cu DSP Suceava. Evoluția din ultimele zile ne arată o reducere a numărului de cazuri COVID-19, dar trebuie păstrată vigilență pentru a evita apariția de noi focare. Astăzi la SJU Suceava sunt internați 206 pacienți pozitivi. Conducerea Consiliului Județean Suceava este permanent alături de managementul Spitalul Judeţean Suceava pentru revenirea la normal, în cel mai scurt timp, a acestei deosebit de importante unităţi medicale sucevene”, a declarat șeful administrației județene. Ca prioritate, a adăugat Flutur, este realizarea unei unități ATI în zona Secției de Infecțioase, la Spitalul Vechi. Se va putea face triaj epidemiologic și bolnavii non-COVID vor fi internați la Spitalul Nou.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava