MOPAN Suceava
Galerie foto21 poze în acest set

Câteva mii de persoane din Suceava, dar și turiști aflați zilele acestea în județ au participat astăzi la „Sărbătoarea Muntelui” care a avut loc pe masivul Rarău. Evenimentul s-a desfășurat în locul numit „Munceii Rarăului” și a fost organizat de Consiliul Județean Suceava și Centru Cultural Bucovina. Fie că au urcat Rarăul pe jos sau cu mașinile, miile de oameni au venit să vadă atât spectacolele de muzică populară oferite de organizatori, dar și obiceiurile din Bucovina, dar au avut posibilitatea să guste din cele mai bune produse tradiționale și de stână.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Suceava s-a urcat pe scenă alături de artiștii bucovineni și le-a transmis tuturor celor prezenți că despre „Sărbătoarea Muntelui” trebuie să vorbească în primul rând natural înconjurătoare și artiștii. „Vreau să vă mulţumesc că aţi venit la acest eveniment. Mă bucur că ne vede o ţară întreagă astăzi, în inima munţilor Bucovinei. Trebuie să le spunem celor care au venit pentru prima dată aici, că aici este un arhipelag de o frumuseţe unică. De aici vedem Giumalăul, vedem Ceahlăul, munţii Bistriţei. Vremea ţine cu noi şi mă bucur că închidem astăzi, cu acest eveniment, calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei româneşti, dar şi celor de acasă. Bun venit, petrecere frumoasă şi încă o dată mulţumesc mult artiştilor, oamenilor din satele de munte care au venit aici, mulţumesc tuturor vizitatorilor care au venit şi vă doresc petrecere frumoasă. Hai în Bucovina!”, le-a transmis Gheorghe Flutur participanților la ediția de anul acesta a „Sărbătorii Muntelui” de pe Rarău.


În mijlocul unui peisaj de poveste, în depărtare putând fi admirate Pietrele Doamnei, participanții la ”Sărbătoarea Muntelui” au admirat frumoasele straie tradiționale din Bucovina, și în același timp au putut să plece acasă cu obiectele confecționate de cei 12 meșteri populari care au venit la acest eveniment cu obiecte din ceramică, din lemn, icoane, măști populare sau sculpturi. De asemenea, toți cei care au vrut să degusta produsele tradiționale din Bucovina au avut la dispoziție balmoșul de la stână, cozonaci, produse din lapte sau miel la cazan.
Și pentru că Sărbătoarea Muntelui nu ar fi fost completă fără un spectacol folcloric, în fața celor prezenți au evoluat, printre alții, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, interpreții George Finiş, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Andreea Chisăliţă, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru, Rodica Andronic, Laura Erhan, Nicoleta Hafiuc, Ilie Caraş, Alexandra Dan, Elisa Hechelciuc, Dănuţ Onoiu sau Marius Dochiţa.

Spectacolula fost completat de „Dănţăuşii din Groşi” – Maramureş, Grupul Folcloric „Cetina” din Vama, Grupul Folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, Formaţia de dansuri „Mănăstirenii” din Mănăstirea Humorului, Grupul Folcloric „Stăjăncuţa” din Straja, Ansamblul Artistic „Rapsodia Călimanilor” din Topliţa, Grupul Folcloric „Huţulii” din Moldoviţa şi Casian Balabasciuc, Grupul vocal-instrumental „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc şi Formaţia de dansuri „Plaiurile Pojorâtei”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava