Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul democrat liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, consideră că principala prioritate în infrastructură pentru judeţul Suceava şi Regiunea de Nord – Est ar trebui să fie construcţia autostrăzii care să lege Nordul de Sudul României. Gheorghe Flutur a ţinut să le transmită actualilor guvernanţi care sunt priorităţile care trebuie rezolvate pentru dezvoltarea infrastructurii din judeţul Suceava. El consideră că actuala putere „trebuie să iasă din logica de campanie electorală”, şi împreună cu toţi parlamentarii suceveni, să se lupte pentru priorităţile din infrastructura judeţului. „Guvernul condus de Victor Ponta trebuie să ştie că acum este momentul oportun s discute despre aceste priorităţi şi să insiste pentru ca Europa să fie de acord cu realizarea lor”, a spus Flutur. El a făcut referire în primul rând la construcţia autostrăzii care să lege Nordul de Sudul României, precizând că această investiţie este agreată şi de ţări precum Polonia sau Ucraina. „Actualilor guvernanţi trebuie să le intre bine în cap importanţa acestei autostrăzi. Pe graniţa de Est a Uniunii Europene este nevoie de o autostradă. Şi din acest motiv Guvernul trebuie să fie de acord şi să facă studiul de prefezabilitate necesar pentru această investiţie. Dorim să întărim flancul estic al UE din punct de vedere economic, iar acest lucru poate fi realizat prin constrcţia acestei autostrăzi. Regiunea de Nord Est a României este principalul furnizor de forţă de muncă în străinătate. De ce nu pleacă cei din Ilfov? Pentru că acolo au cât de cât de muncă. Iar construcţia unei autostrăzi în această zonă a ţării ar însemna crearea de locuri de muncă, precum şi dezvoltare economică”, a declarat liderul PDL Suceava. El a adăugat că un alt proiect care ar trebui reluat este cel al construcţiei autostrăzii Viena – Budapeste – Satu Mare – Suceava – Chişinău.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că alte priorităţi ar fi şi finalizarea şoselelor de centură ale municipiilor Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi. El a făcut un apel către conducerea Guvernului, dar şi către liderii PSD Suceava să facă o prioritate şi din construcţia centrului de transport intermodal de la Dărmăneşti. „Este un proiect pe care cei din USL nu l-au agreat şi au lăsat mai la urmă Suceava”, susţine preşedintele PDL Suceava.

Gheorghe Flutur a făcut referire şi la lucrările de modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, criticând Guvernul pentru întârzierile înregistrate la alocările de bani pentru cofinanţarea proiectului european prin care se realizează această investiţie. „Din ceea ce se observă acum, dacă acest proiect se punea în discuţie pentru a fi aprobat de către actuala guvernare, în mod sigur el nu mai primea nici o aprobare. Şi mai mult, Guvernul împinge Consiliul Judeţean să facă împrumuturi pentru cofinanţarea proiectului”, a afirmat Flutur. El mai spus că a observat şi faptul că în judeţul Suceava au fost oprite mai multe investiţii pentru construcţia de diguri şi apărări de maluri pe cursurile de apă care au creat probleme la inundaţii, respectiv râurile Suceava, Siret, Moldova sau Bistriţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava