MOPAN Suceava

Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a oferit celor din PSD soluţia pentru deblocarea proiectului de construcţie a magistralei de gaze naturale de la Pojorâta la Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a spus că a putut constata că PSD Suceava susţine că se preocupă de deblocarea acestui proiect. Flutur şi-a exprimat speranţa că proiectul va fi finalizat, însă din punctul său de vedere, singura soluţie reală pentru ca această magistrală să fie construită este declararea proiectului de importanță națională.

„Le dau şi soluția: Guvernul PSD-ALDE poate, prin Hotărâre de Guvern, să declare proiectul de investiții conducta de gaz natural DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. În aceste condiții pot beneifica de prevederile legii 185/2016 privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanță națională în domeniul gazelor naturale. În aceste condiții, punerea la dispoziție a terenului în fond forestier urmează să se facă imediat şi se vor putea începe lucrările pentru cei 26 de kilometri de conductă de gaz între Pojorâta și Vatra Dornei”, a declarat Flutur. El a adăugat că a pregătit şi un Memoriu către Guvern, tocmai pentru a întări argumentele privind declararea acestui proiect ca fiind de importanță națională. „Asta este soluția și aștept ca Guvernul PSD să deblocheze în această primăvara construcția amânată de șapte ani”, declarat şeful administraţiei judeţene.

Flutur: „După ce PSD a venit la putere s-a blocat proiectul”

Gheorghe Flutur a precizat că a văzut că lideri ai PSD Suceava l-au menționat într-un comunicat de presă și vrea să le amintească acestora că el este cel care a deblocat proiectul „Suceava – utilități și mediu”, construindu-se conducta de gaz de la Frasin la Câmpulung Moldovenesc. „Acum municipiul Câmpulung Moldovenesc are gaze naturale. Însă după ce PSD a venit la putere s-a blocat proiectul. Ar trebui să le fie rușine celor din PSD pentru că lasă în urmă cel mai parazit proiect din istoria județului Suceava, un împrumut din 2003 marca PSD, de  86,3 milioane de euro, pentru care s-au plătit până acum peste 200 de milioane de euro, asta da gândire de gospodari, și mai au încă mult primăriile de plătit până în 2031. Asta este moștenirea lăsată de PSD”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Sucava  a mai declarat că liderii PSD s-au întâlnit la Sucevița în 2017, de două ori, și după fiecare întâlnire au promis că „începând de luni” vor debloca proiectul magistralei de gaz spre Vatra Dornei, însă nu s-a întâmplat nimic.

„În schimb, a găsit de cuviință, Guvernul PSD, să dea în judecată 550 de parohii, biserici și mănăstiri din județul Suceava, să le ia cele 30 de ha de pădure înapoi. Se judecă astăzi bisericile cu Guvernul PSD și din această cauză e blocată și trecerea gazului metan spre Dorna. Parlamentarii PSD de Suceava vor susține că au o inițiativă legislativă privind soluționarea problemei. E Postul Mare. Să nu mintă! Au depus inițiativa legislativă în frunte cu șeful lor Dragnea, iar Guvernul PSD prin ministrul Pădurilor a dat aviz negativ. Câtă ipocrizie”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El a declarat că le-a oferit soluția celor din PSD pentru acest proiect extrem de important pentru Vatra Dornei și așteaptă ca aceasta să fie pusă în aplicare.

„Lăsați ipocrizia și dați HG cu investiție de importanță națională. Trebuie să înțeleagă cei din PSD că gazul nu se dă doar în Piața Victoriei, ci trebuie dus la oameni acasă”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava