MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava le propune parlamentarilor de Suceava să semneze o scrisoare comună, care îi va fi adresată primului ministru, ministrului transporturilor şi companiei Tarom, prin care să se solicite reluarea zborurilor de pe aeroportul sucevean.
De asemenea, Gheorghe Flutur, l-a interpelat pe premierul României, Victor Ponta, în legătură cu hotărârea Tarom de a scoate din prarul de iarnă zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea.
În interpelarea adresată premierului Victor Ponta, liderul PDL Suceava aminteşte faptul că Tarom a anunţat suspendarea zborurilor cu plecare din și către Suceava începând cu data de 27 octombrie 2013. „Măsura este o grea lovitură pentru județele Suceava și Botoșani. Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava reprezintă o poartă principală de intrare pentru județele din nordul țării. Anularea curselor însemnă o acțiune de izolare și de blocare a dezvoltării economice și sociale a zonei”, se arată în interpelarea făcută de Gheorghe Flutur.
El a amintit faptul că în ultimii ani s-a constatat faptul că toate aeronavele care operează pe aeroportul sucevean sunt extrem de solicitate şi încărcate la capacitate maximă.
Gheorghe Flutur a mai spus că după îndeplinirea condițiilor de certificare, Aeroportul „Ștefan cel Mare” a fost certificat ca aeroport destinat traficului internațional, iar în prezent este cuprins în strategia Comisiei Europene privind dezvoltarea infrastructurii de transporturi. De asemenea, Flutur a precizat că aeroportul din Suceava este parte a unui un lanț logistic integrat prin care se va realiza o legătură între calea ferată și aeroport, prin realizarea Centrului intermodal de transport marfă din Dărmănești, obiectiv finanţat din fonduri europene prin programarea 2014-2020, finanțare aprobată deja de Comisia Europeană.
„Având în vedere impactul produs de anularea curselor Tarom din și către Suceava, vă solicit domnule prim-ministru să faceţi toate demersurile pentru ca, așa cum ați promis, să fie menținută cursa pentru Suceava și să fie inclusă în orarul de zbor al Tarom”, a se mai arat[ ]n interpelarea făcută de Gheorghe Flutur.

Flutur le propune parlamentarilor suceveni să semneze o scrisoare comună către Tarom, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava