MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a salutat alegerea lui Joseph Daul în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE). Gheorghe Flutur a participat, alături de alţi lideri ai PDL, la Congresul anual al PPE, care a avut loc în Dublin, Irland, şi în cadrul căruia a fost ales preşedintele popularilor europeni. El a ţinut să precizeze că îl bucură faptul că această funcţie este ocupată de Joseph Daul, acesta fiind „un prieten al Bucovinei şi al meu”. „ Joseph Daul este un fermier francez cu care mă ştiu de foarte mulţi ani. Noul preşedinte al PPE a ajutat România în procesul de aderare la Uniunea Europeană, când eu eram ministru al agriculturii, iar el era şeful Comisiei de agricultură din Parlamentul European. Apoi ne-am cunoscut acasă, în Bucovina, când s-a întâlnit cu fermierii la Câmpulung Moldovenesc, a văzut satul tradiţional, în Fundu Moldovei şi a fost cazat la o pensiune din Bucovina. Dumnealui păstrează amintiri foarte frumoase despre zona Bucovinei. Şi este foarte important să avem un prieten care să aprevieze zona noastră la adevărata ei valoare”, a spus Flutur. El a subliniat că Joseph Daul va putea sprijini în perioada următoare promovarea Bucovinei şi României pe plan extern.

Pe de altă parte, secretarul general al PDL a spus că la Congresul PPE a avut prilejul să aibă mai multe întâlniri importante cu mai mulţi oficial europeni, printre care şi şefa grupului de parlamentari ai Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania în Parlamentul European. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul discuţiilor i-a adresat invitaţia din partea PDL ca un grup de europarlamentari germani ai CDU să viziteze România în perioada următoare.

La Congresul anual al PPE de la Dublin au fost prezenţi şi preşedintele României, Traian Băsescu, care a subliniat faptul că popularii europeni reprezintă principala forţă politică din Europa. Printre participanţii la congresul PPE s-au numărat premierul Germaniei, Angela Merkel, şefi de Guverne din Polonia, Ungaria, Finlanda, Republica Moldova, Spania sau Portugalia, iar din Ucraina au fot prezenţi şi Iulia Timoşenko şi Vitali Klitschko. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul discuţiilor a fost dezbătută şi situaţia din Ucraina, dar şi rolul Europei în gestionarea paşnică a conflictului din această ţară.

Delegaţia PDL la Congresul PPE din Irlanda a fost condusă de liderul acestei formaţiuni politice, Vasile Blaga, alături de acesta mai fiind prezenţi şi vicepreşedintele regional, deputatul Ioan Balan, dar şi alţi lideri, printre care Anca Boagiu, vicepreşedintele PPE, Anca Boagiu, europarlamentari şi parlamentari PDL, precum şi membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava